Blíží se 17. listopad

Republiku obchází strašidlo komunismu


Víš, kámo, patřím mezi Husákovi děti. Umět si uvázat pionýrskej šátek bylo důležitější než mít vlastní názor. Když jsem začal brát rozum, přišel devětaosmdesátej. Klíče, kterejma jsem tehdy v listopadu zvonil na náměstí nebyly ještě od mýho bytu, ale jen od pokoje na koleji. Tejden před tím jsem na fakultě přijal funkci brigádního referenta v SSM. Od tý doby jsem se sám sebe milionkrát ptal, kde bych skončil, kdyby Gorbi přišel o deset let později. Jestli na OV KSČ nebo v kotelně. Asi by záleželo na tom, jak rychle bych zplodil děti. V každým případě jsem šťastnej, že teď svejm dětem mohu na tisíc a jednom příkladu ukazovat, jak nebezpečná je komunistická ideologie, aniž bych se musel bát, že se někde prokecnou.

Snaž se brácho, aby tu ta svoboda vydržela. A to na věčné časy a nikdy jinak.

17 thoughts on “Blíží se 17. listopad

  1. Komunistická doba byla špatná a naštěstí už ve stejné podobě nepřijde. Horší je ten přízrak, který obchází současnou republiku a říká si demokratická svoboda. Bohužel svoboda je jen pro ty co mají moc peněz.

  2. O to nepochopitelnejsi je, jak se v dnesni dobe muzou prosazovat tendence, ze s komunisty se mluvi a meli by se brat vazne. S Usamou bin Ladinem by dneska nikdo nevyjednaval, ale s komunistama najednou jo. Pritom je snad vsem jasny, ze ta ideologie a strana byla zodpovedna za totalitarni rezim, plny utisku, nesvobody a vice ci mene skryteho nasili.

  3. To Vankelt: Jenom tak trochu, aby to vypadalo, že se chrastí a aby se mohlo říct (kdyby bylo potřeba), že se nechrastilo. :o)

  4. KSČSTo byly časy. Vzpomínám, např. na ty rozřázené dětské oči na 1. máje, na soudružky a soudruhy … kde já jsem dneska mohl být.

  5. Hele Laco, mě by také moc zajímalo to chrastění jedním klíčem od pokoje na koleji. A nekecej, žes měl klíč i dole od vchodu. To by ti stejně nikdo nevěřil!
    P.S. ale chybí mi ten správnej lampioňák, nebo se to ještě děje?

  6. Prvomájovej průvod plnej traktorů, je jediný co si z dob Komačů pamatuju. Jako tříletej sem z toho málem vytek. Ale naštěstí už je to pryč, i když nějaká vlaštovka se stále objevuje…

    Jeden příkald za všechno: Při volbách 2006 byl táta v nemocnoci měl něco s nohou, ale to není podstatný. Samozřejmě chtěl volit. Jenže do nemocnice se dostal den před volbama a už si nestih udělat průkaz. Což je logický. Máma mu to šla vyřídit na úřad a starosta řek že už je to odeslaný a že už to nestihne.
    Když jsem přišel já do volební místnosti tak jsem se paní v komisi zeptal jestli teda za tátou aspoň do nemocnice nesjedou. Ona na to, že prej ne, že holt bude volit příště!!! Tak sem radši drřel hubu a krok, jinak by mě asi vedli v poutech.

  7. to Evička TričkoLampioňák se v Chomutově koná pravidelně minimálně jednou za rok. Vezmi holky Evičko a vyražte. Třeba se tam potkáme.

  8. 17. listopad jsem až tak neprožívala bylo mi 16 let. Na Václaváku jsem stála jen párkrát. Nikdy jsem se sama sebe neptala kde bych byla kdyby. I tak jsem v 19 letech odešla na západ a vrátila se až po 9 letech. Kdyby revoluce nebyla určitě bych se snažila i tak odejít. Nejhorší na tom všem je, že lidé i po 17 letech se moc nemění a stále mají zafixováno, že se o ně sociální stát postará. To že komunistická ideologie je nebezpečná je pravda, ale spíše si myslím že lidstvo není na tuto ideologie vyspělé a nikdy nebude. Dětem hlavně chci vysvětlit tedy je spíše vychovat k tomu, aby pracovali a ne aby jako většina lidí v tomto státě buď se snažila okrást (jak za komoušů bylo, když neokradeš stát okrádáš sám sebe) nebo žila na podpoře a dělala nezdaněné melouchy . Lidé si stále neuvědomují, že okrádají sami sebe. Pokud ale nadále bude tolik lidí volit komunisty a socany tak se asi nikam nedostaneme a zůstane nám jen ta svoboda slova a otevřené hranice a možná už ani to ne.

  9. AllTak nějak souhlas se všemi. Spíš, než těch pár Grebeníčků/omyl, že všeho se vzdal/, Ransdorfů a spol, co to vedou, ti nejsou tak nebezpeční. Jsou stejní jako třebars Kasal, který by za funkci místopředsedy a korýtka prodal i biskupy. Nebezpečí je stále v prostých lidech, co měli brebendy bez vzdělání a práce. Já mám v sousedství několik věřících komoušů a místo nadávání u piva na vše, což Čechům vždy šlo velmi dobře, sladím těmto nemohoucím /duševně/ lidičkám jejich denní život. Věř, nemají to se mnou jednoduché. Ne křik, ne urážky, jenom prosté fakta podaná ve velmi jednoduché podobě. Hezký den

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *