Stereo a Video

Kam ten audiovizuální svět spěje?


Jak ten čas letí. Vzpomínám, kdy jsem si přestal pravidelně kupovat časopis Stereo a Video. Je to, bratru, dobrých deset dvanáct let. Nevím to přesně, protože desítky čísel tohoto časopisu jsem již dávno odvezl do sběru. Jen tuším, že naposledy jsem tam četl recenzi šestihlavého VHS rekordéru. Včera jsem si koupil aktuální číslo a nestačím se divit, jak se nám ten audiovizuální svět zašmodrchal.

Tak například jsem vůbec netušil, že ke zvýšenému úspěchu AV receiverů Denon přispívá i skutečnost, že jejich HDMI terminály jsou kompatibilní se signálem 1080p a umožňují přenos digitálního audia v diskrétním 7.1 PCM, přestože obvykle HDMI 1.1 v diskrétním PCM podporuje pouze 5.1.

11 thoughts on “Stereo a Video

  1. Vole, tyhle časopisy si dají kupovat už jenom proto, že k nim přidají zadarmo nějaký dévédéčko, který by sis nikdy v půjčovně nepůjčil….

  2. S&V a Chip2 Dent: Jó, Chip už dávno není o zkratkách, seriálech o šifrování a analýzách Fourierovy trasormace. Už je to masovka i pro týpky, co si tuněj Wokna tapetama s Ferrari Enzo.

    Laco: S&V jsem přestal kupovat poté, co ho ovládli lidé s netopýříma ušima a úchylnýma příjmama. Rád postlouchám hudbu kvalitně, ale aby mi někdo ládoval do hlavy že se sluchátkama X uslyšíte dobře „žestě v páté řadě“, na to sem asi málo divnej. To samý platí o mém vztahu k zesilovačům za 20T, reprákům za 30 a gramofonům za 150.
    Nechci si hrát na nějakýho vševěda, ale kdysi jsem o tomhle psal bejvalým šéfredaktorovi, ale ten se mi vysmál – že prej je tady pořád hodně velká skupina lidí, co je to zajímá. No, teď melou z posledního a pomalu se snažej začínat aplikovat některý věci, který jsem navrhoval (je mi samozřejmě jasný, že se neinspirovali mým dopisem, toho potkal osud „Shift+Del“ hned jak mi šr odepsal že jsem pitomec).

  3. Taky jsem CHIPoval 🙂Na S&V narazím jenom občas, kromě superdrahých aparatur zaujme jednou za čas rychlotest TV do 10k a podobné, nicméně v takovém množství je jen otázkou kolik si s tím dává kdo práce.

    Byl jsem na tom podobně s CHIPem, několik let jsem byl pravidelný předplatitel, ale co změnili obal nejprve z červeného, potom na „moderní look“, tak už to nebylo ono (a taky jsem se postupně dostal online… a to už byly všechny novinky po vydání trošku mimo).

  4. to TomíkPravda, ještě jsem v žádným časáku nenašel DVD co by mě zaujalo. A navíc nejsou zadara, ale nějakou pětku za ně v ceně magazínu zaplatíš.

  5. to Petr KDoporučuju dát S&V šanci. Skutečných HI-FI zařízení za nekřesťanský prachy tam zas tolik není. A o těch pár kouscích si přečtu se stejnou chutí, s jakou si v časáku o auťácích přečtu o novém Lambu.

  6. spíš ne..SV chodí kolegovi, takže do něj občas juknu a musím říct že mě neuspokojuje. Nejsem až takový fanda do oblastí audio/video a tomu odpovídají částky, které do těhlech mašinek investuju. V SV mě zaujme tak 10-15% obsahu a kvůli tomu si ho kupovat nebudu. A podle jejich ubohejch prodejů je lidí jako já víc než dost.

    Nějak mi zkrátka na trhu chybí časopis, který by se zabýval low-endem se vším co s tím souvisí. Testama TV za zařízení za rozumnou cenu a ve spolupráci s H/S marketama třeba i testama „akčních věcí“. K tomu v rozumné míře obecné informace pro méně zkušené a myslím že čtenáři by nechyběli..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *