Kritiky umlčí až nové technologie

Jak vyřešit nespokojenost s hudební dramaturgií Radiožurnálu


Je to už evergreen. Je to jako přeskakující deska. Znovu a znovu zaznívá ohraná písnička o tom, jak příšerná je hudební dramaturgie Radiožurnálu. A protože je jasné, že hodnocení výběru písní je věcí osobního vkusu, problém definitivně vyřeší až technologie. Jedno zda to bude digitalizace vysílání nebo poslech přes internet.

Za pár let si po naladění Radiožurnálu nastavíte vlastní preference. Prostě něco ve stylu Chci tak ze tří pětin nezávislé kytarovky, k tomu prosím přihodit pětinu moderního rocku, desetinu popu a nebude mi vadit, když bude zbylá desetina hudby folková. Co se týče jazyka, namixuj to půl na půl. A z českého popu proboha nepouštěj nic z osmdesátých let.

Možná by stálo za úvahu vztáhnout personalizaci stanice i na mluvené slovo. Posluchač by ve svém profilu definoval, jakou váhu pro něho mají příspěvky z politiky, ekonomiky, kultury či sportu a nastavil procento zpráv z domova a zahraničí. Ve chvíli, kdy by právě vysílaná reportáž nebyla ze žádné definované kategorie, stanice by prostě posluchači pustila nějakou hezkou písničku.

14 thoughts on “Kritiky umlčí až nové technologie

  1. Radio On Demandnicméně nové možnosti technologií stále nevyloučí, že budou hrát co sami chtějí. Včetně propagandy.

    Chytřejší by bylo udělat rádio ve smyslu „rád bych slyšel cokoliv a vy se postarejte jak mi to doručit k mým uším“

    Rád bych slyšel zpěv rajek z pralesa Nové Guineje.
    http://media.bloguje.cz/514693
    http://media.bloguje.cz/476726
    nebo zpěv velryb
    http://media.bloguje.cz/466719
    hudbu Philipa Glasse
    http://media.bloguje.cz/441378
    zvuky Země
    http://media.bloguje.cz/449982

  2. :-))Laco, konecne to nekdo rozstip! 🙂

    Vis, co je prusvih? Ja nechci premejslet nad tim, co chci. Ja chci, aby ONI to poznali a dali mi to! 🙂

  3. trpím…Tenhle probém nemá u mě jen radiožurnál. Neměl jsem nějak čas doladit v autě řetězec MP3 player -> fm transmiter -> rádio (mám v autě jen přehrávač kazet) a tak na cestách neskutečně trpím.

    Smrtící trojkombinace – „krátké“ reklamní bloky, „vkusné“ vstupy moderátorů a „citlivě“ volená hudba mě dokáží spolehlivě vytočit po 10ti minutách jízdy.

  4. Lacoja vim, ze to zni hruzostrasne ale ja to myslim vazne. Mam stovky CDcek a nepoustim si je. Protoze je to moc namahave. Je namahave nikoli to CD tam prdnout, ale VYBRAT SI. Takze to nechavam na radiu, at to udela za me.
    Ale kdyz to radio dela spatne, proste preladim. I kdyz moc neni kam 🙁

    BTW je nekde zduvodneni toho tveho podtitulku?

  5. 2laco – příliš mnoho CDano, tenhle problém jsem měl taky, ale jednou (už je to hrozně dávno) mě zákeřně přepadl záchvat aktivity, vše zajímavé jsem zMP3koval a vytvořil si na disku složky s různejma typama skladeb. Pak stačilo už jen vzít 2-3 CD a v autě (když jsem měl autorádio s MP3) si vybírat podle nálady. Ideální by ale bylo rádio s USB vstupem…

    Marně čekám, kdy se tenhle záchvat pracovitosti objeví znova, ještě na něj čeká cca 50tisíc neroztřídněých fotek a okolo 8TB nesetříhanýho videa :))

    Přinejhorším budu mít co dělat v důchodu…

    :))

  6. to Petr K. a RojMěl jsem stejný problém, ale vyřešil jsem ho jinak. Neposlouchám skoro NIC. Přesněji řečeno neposlouchám hudbu jako kulisu. Snažím se z poslechu CD udělat obřad. Žádná hudba z PC, ale ze stolního přehrávače. Žádné MP3, ale CD s originálním bookletem. Stojí to něco času, ale stojí to za to. Proto miluji dálkové cesty autem.

  7. ad podtitul (Blog, který PIXY nemá rád)Je to především PROVOKACE. Nemyslím, že by PIXY neměl můj blog rád, ale spíše je mu jeho obsah ukradený. Je mi to líto, protože si dovolím tvrdit, že je srovnatelný třeba s Blokem Filipa Rožánka nebo s Rojovým blogem, kde PIXY často komentuje. Ale asi jeho vztah k mému blogu (potažmo ke mně) poznamenala fáma (http://laco.bloguje.cz/122322_item.php), která však, jak se o pár měsíců později ukázalo (http://laco.bloguje.cz/176919-zahranicni-kousek-s-ceskou-ucasti.php) nakonec fámou vlastně nebyla.

  8. to Lacoja obcas taky mivam vzacne chvile, kdy si neco pustim CILENE, treba Flojdy. Ale to je tak jednou za tyden, zbytek je kulisa.

    Aha, tak proto u me ten inbox pixy jednou zminoval! Ja myslel, ze je to neco pro Macy :-)))

    Nebucmutnej. U tebe nekomentuje Pixy, ale u me ted nekomentuje VUBEC NIKDO. Taxi musim koment aspon ten jeden napsat sam…

  9. Uz to tu je…Uz to tu je na http://www.pandora.com .. velmi zajimavy projekt, kde skupina nadsencu zkoumala hudbu jako soubor nejakejch privlastku, popsala vzdy najakej song a ted staci zadat pisnicku (nejlepe) nebo autora, to co se vam libi a system vam zahraje i veci, ktere by se vam meli libit take.. moc zajimave.. ted jsem se kvuli tomuto clanku tam koukal po delsi dobe a koukam,ze je tam nejaka restrikce pro lidi mimo USA.. takze premejslim,jak si zmenit IP adresu.. resp nejaky tunel, abych si to mohl pustit.. fakt to stoji za to a databaze je hodne husta.. navic, jednotlive songy jsou jeste jakoby vylepsene.. neco, co by melo jeste lepe ladit uchu nez original 🙂 no proste stoji to za pokus 🙂 doporucuju…

  10. Zensky 😉„Ja nechci premejslet nad tim, co chci. Ja chci, aby ONI to poznali a dali mi to! :-)“ Nejsi nahodou ženská? Ta nikdy neví co chce a nepřestane dokud to nedostane 🙂

  11. podobný problém s tím že si neumím vybrat mam i na disku… mám asi 40gb hudby roztříděné podle interetů, často zkopírované z mé sbírky cdček, takže to není ani otagované… 🙁

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *