Ratatouille: Více než lahůdkové menu

V kině jako v nejlepší restauraci


Jeden z nejúchvatnějších okamžiků filmu je Janem Přeučilem předčítaná recenze restaurace, ve které krysák Remy uvařil jídlo chudých Ratatouille. Její napsání bylo pro kritika Antona Ega jistě stejně těžké, jako je pro mě popsání pocitů z filmu chutnějšího než večeře ve vybraném restaurantu. Příběh hraček, Příšerky s.r.o., Hledá se Nemo, Úžasňákovi nebo Auta, to všechno jsou jen předkrmy k té nejlepší gastronomické jízdě, kterou kuchaři z Pixaru připravili pro své zmlsané strávníky.

Tlumené barvy, vypečená hra s hloubkou ostrosti, smyslná hudba, šťavnatá animace. Už tyto přísady, které jiné filmové kuchyně vydávají za hlavní chod, by u Pixaru stačily k tomu, aby vaše chuťové buňky dosáhly orgasmu. Jenže kvalita pokrmu je přímo úměrná fantazii šéfkuchaře, a tak chuťová exploze nastane až při podávání moučníku, kdy už se zdá, že vše spěje k hollywoodskému happyendu, aby nečekaný dějový zvrat připomněl, v jakém restaurantu a kým je lahůdka servírována.

Po konzumaci Ratatouille jsem měl vlhké oči. A nebylo to tím, že by do leča někdo zamíchal pálivé papriky.

Ratatouille

7 thoughts on “Ratatouille: Více než lahůdkové menu

  1. taky se mi to líbilo, moc. skoro jsem si říkal, že to ani nebylo moc pro děti.
    a v multiplexu (Vyliž v Praze na Andělu) promítali i titulkovanou verzi, což mě mile překvapilo. takže Přeučila jsem neslyšel. ale dokážu si ho živě představit 🙂

  2. Našeho mladýho(3.5 roku) to skutečně moc nebralo. Ale já jsem při závěrečný recenzi opravdu slzu uronil.

  3. Asi jsem se bavil a nasmál víc než dcera. Líbilo se nám to všem, ale já byl nadšen. Přesně jak píšeš: tlumené barvy, šťavnatá animace…

    A vydrželi jste i závěrečné titulky? S těmi si také vyhráli – pochopitelně.

    Měj se fajn

  4. to KyklopZávěrečné titulky? Nikdy neodcházím ze sálu dřív než odejde poslední zametač popcornu. Ale spíš než nějaké fórky jsem si v tomto případě vychutnal hudbu. Skvěle dokreslovala atmosféru filmu.

  5. to Laco II.Hudbu si budu muset poslechnout ještě jednou, pak i s obrázky. No prostě se těšíme, až to bude na DVD a my ten disk budeme sjíždět stále dokola, v tomto případě v-y-ch-u-t-n-á-v-a-t.

  6. Přikláním se k vašim názorům. Úžasné pro dospělé, děti se nám místy pěkně nudili…mě se to ale moc líbilo a lahůdkou pro mě bylo prostředí milované Paříže, která byla TAK OPRAVDOVÁ. Neodolali jsme ani coca-cole v kelímku s krysičkou. A samozřejmě se Remy stal miláčkem celé rodiny….a sliny se mi sbíhaly.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *