Louny, město pro chvastouny

Proč nejezdit do Loun na výletLouny mi nikdy nepřirostly k srdci, mnozí lidé jistě vědí proč. Pověst Loun v mých očích utrpěla tento víkend další ránu. Chomutov totiž minulý týden zaplavily plakáty lákající na výstavu Člověk v přírodě a tip na odpolední rodinný výlet byl tu. Mělo mě ale varovat již to, že plakáty byly umístěny na sloupech veřejného osvětlení. Stejně se prezentují výprodeje koberců a jiné podobně „lákavé“ nabídky.

Střet s realitou byl v Lounech děsivý. Hned u vstupu byla sice výstava domácího zvířectva, Klárka byla nadšená z kachny divoké, kterou neomylně poznala díky neustálému hraní zvířátkového pexesa, ale tím „příroda“ na výstavě skončila.

Zbýval tedy již jen „člověk“. Ten tu byl bohužel prezentován v podobě trhovce nabízejícího v desítkách stánků neuvěřitelné cetky. Měl jsem pocit, že se sem přestěhovalo všechno zboží z teleshopingů. V podání vesnických buranů za pulty stánků navíc vypadá prezentace úžasných hrnců, matrací, vysavačů nebo jakýchsi domácích potřeb ještě příšerněji než v televizi.

V úvodu zmíněné plakáty také slibovaly, že součástí výstavy bude „potravinářský a nápojový salón“. Ó, jak vznešený název pro snědé prodejce uzených sýrů a langošů.

Ale abych jen nehaněl. Viděno pohledem malého dítěte se akce musela líbit. Kromě kachny divoké měli úspěch i malí králičci, andulky, pouťové atrakce nebo jízda na koni. Jako dospělý divák si z této akce odnáším ponaučení, že si budu příště dávat velký pozor na všechny akce konané v kraji úrodných lánů.

11 thoughts on “Louny, město pro chvastouny

  1. LOUNY???Ctu dobre? Louny? Byt tebou, dal bych si pozor, abych si pri tve dalsi navsteve meho rodneho mesta na tebe nekde nepockal a neudelal ti o nem dalsi obrazek :-).

    Na Cloveka v prirode bych teda ja osobne vazne nesel, jelikoz jako Lounak vim, jak to tam vypada :). Poznal jsi proste jednu ze stinejch stranek, tak hned nemusis pomlouvat celou knihu :).

  2. Re: LOUNY???Skoro jsem zapomnel, ze patriotismus je jedna z vyraznych vlastnosti obyvatel Loun. Nehanel jsem vsak Louny, ale pouze vystavu. A titulek mohl byt mnohem tvrdsi, jeho spravne zneni jako Lounak jiste dobre znas ;-))

  3. Nejsem samTake jsem se s kamaradem nechal nachytat a vyrazili jsme promenu z  mostu. Z vystavy me nadchnul akorat motocykl Honda stojici pred arealem…

    Jinak presne jak pises… ja jsem na miste konstatoval ze je to neco mezi vietnamskou trzici a burzou vetesniku. Tak jsem dovezl alespon neco melnickeho burcaku a kus syra od tech snedych prodejcu :))

  4. LounyChcete vyprávět o hře Ohře Louny? 🙂

    Mno, ale teď vážně … Louny jsem taky neměl moc v lásce, platí to i dnes i když už méně a to zejména po malé procházce po centru. Rozhodně v porovnání s Mostem mají alespoň nějaké standardní náměstí a i kolem staré brány je to pěkný.

  5. Ach ty Louny.. Nikdy jsem Lounech nebyl a ani se tam nechystám. 😉 Lounské znám jen z doslechu. Ty co znám, mi stačí. Nebýt vzpomínek na vnadnou a přítulnou Evičku ze střední školy, měl bych o nich jen to nejhorší mínění. 🙂

  6. Tip na výlet "nejen pro Láďu – Laca"Dnes jsem se "z plakátů na veřejném osvětlení" dočetl, že 17. – 18. září se koná v Lounech autosalon. Hurá do Loun!

  7. Hurá na autosalónAle ano, souhlasím se Zdeňkem. Chcete-li si prohlédnout poslední modely žebřiňáků, podvalníků a hasičských stříkaček tažených voly, pak hurá na lounský autosalon.

  8. výletyPříště se zeptej. Já už jsem poučenej z Plzně (Ex Plzeň dopadla stejně). Taky jsme chtěli na výlet, ale toto jsem zamítl ihned.

  9. Ex PlzeňJo, máš pravdu Bali, na Ex Plzeň jsem si vzpomněl. A se slzou v oku jsem vzpomínal na počátek devadesátých let, kdy stálo za to se na plzeňské výstaviště vydat, pojíst něco dobrot, popít něco piva a dívat se na mladá kuřátka (nešlo o drůbež, ale k sežrání byla leckterá taky).

    V těch Lounech nic z výše uvedeného nebylo. Jen ta drůbež…

  10. LounyPochazim z Loun a narovinu,je to opravdu male mesto kde ziji malomestaci,jsem rad ze tam uz tri roky neziju a jsem jeste radsi ze me to ani neschazi……fuck of Louny,zhnijte si ve sve malosti

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *