Konečně funkční vyhledávání ve Windows

Zastřelte svého psa!Pro člověka denně používajícího Google nebo Jyxo je noční můrou, když musí v Průzkumníku pozorovat animovaného psíka, jehož jediným úkolem je odvést pozornost nebohého uživatele, který se uspokojivého výsledku nedočká.

Proto jsem s nadšením a nadějí přivítal informace o tom, že Google nabízí aplikaci Google Desktop Search. Nebudu zde dlouze popisovat to, co již napsali jiní (viz Související odkazy). Za sebe mohu jen říct, že jsem skutečně nadšen. Na svém disku teď v cuku letu najdu e-mail, wordovský nebo excelovský dokument, při hledání mohu zadat více než jedno klíčové slovo a výsledky si nechám seřadit dle relevance nebo stáří souboru (e-mailu).

Bohužel se mi ale dosud nepovedlo aplikaci přesvědčit, aby indexovala i webové stránky navštívené Firefoxem. Nainstaloval jsem si do prohlížeče příslušné rozšíření, Firefox restartoval, ale ani po pár hodinách se číslo zaindexovaných stránek nezměnilo. Škoda, ale k Internet Exploreru se kvůli tomu vracet nebudu.

Související odkazy:
Google hledá už i ve vašem počítači (Živě.cz)
Google Desktop Search (Milan Kryl)
O Google Desktop Search podruhé (Jiří Macich ml.)
Pár poznámek o Google Desktop Search (Yuhů)

3 thoughts on “Konečně funkční vyhledávání ve Windows

  1. Jak ten psík vypadá?Já používám už několik let Linux a Mozillu/Firefox, takže jsem asi toho psíka ušetřen. O co tedy přicházím? Jak to vypadá? Mám se někde na Windows na to mrknout?

    Tom

  2. PsíkJe to ve WinXP. Standardně je tam tuším kouzelník, který dělá různé vylomeniny při vyhledávání, ale lze to přepnout třeba na Máničku nebo psa. Ujde to, ale za sháňku po pohledu to nestojí …

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *