Úžasný nový web o typografii

Píšete správně česky?V příštím životě bych chtěl být typografem. Jestli mě totiž něco na současném designu fascinuje, pak jsou to pěkně poskládaná písmenka. A jsem na to skutečně citlivý (podobně jako =M=). Proto jsem rád za vznik nového webu Typomil.com, kde duše estéta zajásá.

Web obsahuje kapitoly o sazbě, sazebním obrazci, kompozici, dělení slov a mnoho dalšího. Především webdesignerům je určena sekce Typografie na webu, ale doslova povinným čtením pro každého by měla být kapitola Interpunkce, kde najdete soubor základních pravidel, ve kterých se dělá v běžném psaní nejvíce chyb a jejichž obecná znalost nejviditelněji přispívá k pěkné úpravě jakéhokoliv psaného textu.

Typomil.com

6 thoughts on “Úžasný nový web o typografii

  1. Je nás víc, co jsme takhle "ujetý" 🙂 Bezva tip – a dokonce je to i rychlý, vizuálně příjemný a dobře postavený web. Šup s ním do bookmarků!

  2. BezvaOpravdu, moc pekny web, vzhledove i obsahove. Take patrim k tem, kteri trpi soucasny upadkem typograficke kultury a uz delsi dobu jsem neco podobneho na webu postradal. A tesim se, ze v nem bude informaci pribyvat, osvety v tomto smeru je treba jako soli.

  3. Nesmysly o kódováníJe fajn, že se tam autor pouští i do souvislostí mezi fontem a kódováním, nicméně části o kódování jsou čistou relikvií patřící do muzea, jsou to zastaralé nesmysly, které ovšem jsou dost obvyklé u těch, co používají takové ty hračky typu PHP bez podpory UTF-8…

  4. KoubaKoubo, pokud máte lepší nápad, jak tuto část pojednat, velmi rád se nechám poučit a pokud mě přesvědčíte, text změním. Klidně se mi ozvěte na mail, svůj bohužel neuvádíte.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *