Jak se hasí bez vody

V Jirkově dnes hořeloZapnutý majáček, puštěná siréna, hasičská Avia prudce brzdí u hořící popelnice. Hasič vyskakuje z auta, rozbaluje hadici a chystá se proudem vody uhasit plameny olizující torzo plastové nádoby na tuhý domácí odpad. Jenže ouha, voda nikde.

Copak jirkovští hasiči neznají nařízení, že tři dny před požárem musí zkontrolovat svoje stříkačky?

Smutný pohled hasiče na jeho hadici
Jirkov, 08.11.04, 13:51

13 thoughts on “Jak se hasí bez vody

  1. JirkovTo se nevylučuje. Možná Bali ani nevíš, že Jirkov se může chlubit institucí zvoucí se Stavební úřad. A právě tam jsem byl, i když se mi konkurence (nazdar Bobe!) snažila znepříjemňovat život živelnými pohromami — nejdříve voda (skoro sníh) a pak tenhle oheň.

  2. SoutěžHořící předmět na obrázku je:
    a) zbytek modrého kontejneru
    b) zbytek Lacova automobilu
    c) zbytek úředníka ze stavebního úřadu

  3. UlovekTak tomu rikam ulovek, zkus to prodat treba do Blesku urcite to vemou.Je mi toho hasice skoro lito jak tam stoji a voda nikde. Jinak, to asi nepochopim jak muzou jet uplne bez vody, to snad neni ani mozny.

  4. ad Soutezchybí ti tam ještě:
    d) demonstrativní sebeupálení příslušníka jistého etnika

  5. ad UlovekNo, v zajmu objektivity musim dodat, ze nebezpecny pozar nakonec uhasili. A vodu nezapomneli, zavada byla v hasicim zarizeni (asi nekdo moc utahl ventil).

  6. hadiceToje aspoň vidět, že není důležité mít jen dlouhou hadici ale také náplň do ní :-))

  7. ad soutezspravne je a) a c) zaroven, neb se jedna o zbytek urednika stavebniho uradu, ktereho laco nacpal do modreho kontejneru a zapalil, aby zahladil stopy … 😉

  8. Panebože ….Lidi to je strašný … nevíte o hasičích nic krom toho, že maj červený auta a ty keci co na ně vedete to je fakt strašný. Kdybyste byli trochu v obraze, tak víte, že Avie je DA (Dopravní automobil) a v základním provedení nemá nádrž na vodu. Tudíž ten čekající hasič pravděpodobně čeká až kolegové seženou někde v okolí funkční hydrant, což je teda popravdě většinou problém …. Tímto zdravým vodáky 🙂

  9. nemohu reagovat jinak…jsem hasič z Jirkova a ta Avie je cisterna CAS 8 a ne DA,jirkov Avii DA již delší dobu nevlastní.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *