Proč za komunistů nebylo lépe

Pár přízemních argumentů proti nOSTalgiiU páteční snídaně jsem při čtení čtvrtečních novin nevěřil tomu, kolika lidem se u nás podle jistého průzkumu stýská po komunismu. V rozmezí několika málo hodin jsem se na dvou příkladech naštěstí přesvědčil, že doba socialistického realismu je již dávno pryč.

Porouchaná televize byla opravena do dvou hodin po jejím dopravení do chomutovského TV-servisu a v autoservisu AutoDům Chomutov mi v rámci zimní servisní prohlídky za pouhých 99 Kč prohlédli auto před zimou, přetěsnili převodovku a přezuli kola.

Tohle by bolševik nezvládl.

6 thoughts on “Proč za komunistů nebylo lépe

  1. Noje přece jasný, člověk nad sebou potřebuje nějaký ten "bič" a nějakou lepší motivaci než bylo za boleševika.

    Ale i tak lze dnes narazit na obsluhu, co ještě nepochopila, že socík skončil.

    No a třeba úředníci, ty to nepochopí ještě dlouho……

  2. Jde o to, že dřív jsme tolik neviděli, že se máme hůř než ostatní. Vidíte to na východním německu – mají se tam lépe než my, ale víc než my si stěžují, protože vedle zbytku své země vypadají jako socky.

    P.S.: Výraz ostalgie se hodí pro osis, ale co zavést nový pojem "soctalgie" jako nostalgie po socialistickém experimentu obecně?

  3. taky mi chybíTo Chose: Já bych spíš řekl, že některé prodavačky si už změny režimu i všimly 🙂

  4. Já bych ty všechny stěžovatele na dnešní dobu a volající po bývalých časech nechal stát fronty na mndrinky a bnny, ustřihnul jim kabelovku, sebral mobily, pasy a hlavně poslal do práce.
    Když je někdo línej a neumí se o sebe postarat, ať nevolá po komunistech.

  5. Kde je tenautoservis plnej supermanů co za 99Kč a jen tak mimochodem přetěsněj převodovku?Mam to do Chomutova nějakejch 50km to by se mi furt vyplatilo tam sjet,neb mě to posledně u mojí feldy zabralo celej víkend a to jsem zručný kutil.No asi maj novej technologickej postup,při kterym se nemusí vyndavat.(ta převodovka)

  6. Jak to bylo s komunismem.Nazdar,prosím Vás,žíjeme v reálným světě.Takže,komunismus u nás nikdy nebyl.Stát frontu na banány nebo na práci,nebo na zlevněné zboží-pořád je to fronta.Svoboda je krasná věc,ale pokud není pro toho posledního člověka,tak to není svoboda pro všechny.Chce to jen se důkladně zamyslet a rozeznat špatné věci od dobrých,ale hlavně jim přiřadit prioritu.Já sám neodsuzuji totálně ani socialismus ani kapitalismus,je to jen v lidech a možná ta třeti cesta nebyla k zahození.Kdyby nebyl po válce soc.blok,tak by v západních zemích nebylo tolik soc.výhod a určitě by ve světě bylo větší napětí,ono to vsechno spolu souvisí a že se v této dobš bude pod vlivem KSČ znárodnovat jak po válce z toho vůbec strach nemám(ono je to za současné situace nemožné),Je mi 55let měl se dřív i teď dobře komunista jsem nikdy nebyl a úsudek si snažím vytvářet sám a ne ho přebírat slepě z medií.To je vše.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *