Změřte si svoji ekologickou stopu

Webový formulář radost pohledětEkologická stopa stanovuje množství přírodních zdrojů, které jednotlivec, město, region nebo celý stát spotřebují v daném roce. Díky nevládní neziskové organizaci Econnect si můžete změřit velikost vlastní ekologické stopy prostřednictvím velmi zdařilého webového formuláře.

Moje ekologická stopa má velikost 3.8 globálních hektarů (průměrná hodnota v naší zemi je 4.8).

A jak jste na tom vy?

19 thoughts on “Změřte si svoji ekologickou stopu

  1. Potřebuju 2,3 planetyA jak jste natom vy, konzumenti? Nevíte o čem to píšu? Zprvu jsem také koukal jako tele na nová vrata. Mluvím o on-line aplikaci organizace ECONNECT, o které píše Laco ve svém článku. A řeknu vám, že pokud ne tohle, tak už zřejmě vůbec nic nedonutí člověka k zamyšlení nad jeho konzumním chováním.

  2. ajajaj6 … pokud by žil každý jako vy, potřebovali bychom 3.3 planety!

    To je ale blbej test 🙂

  3. Já se nezlobím :))Mám "jen" 2,8 – 1,5 planety :)))). Sice pravdivost těch výsledků může být různě odlišná od reality, ale na druhou stranu to je docela zajímavé a aspoň se nad tím někdo pozastaví. Bude to mít ale vůbec nějaký jiný efekt??

  4. Mám 2,5 globálního hektaru. Potřeboval bych 1,4 planety. To se ještě dá. V nejhoršim bych se omezil a nakonec bych vyšel s 1 planetou. 🙂

  5. Mně to nefunguje 🙁Vyplnila jsem všechny otázky, klikla na tlačítko spočítat, ale žádný výsledek to na mě nevyplivlo. 🙁

  6. ostudaTak já mám stopu 3,9 a potřeboval bych 2,2 planety. Nejhorší na tom ale je, že si myslím jak šetřím životní prostředí kolem sebe.. Možná jsem jenom některým otázkám dost nerozuměl. Každopádně se budu nad sebou muset zamyslet.

  7. Jeste, ze mame MHDJako rodilý Pražák jsem na tom ještě dobře – 3,5 :-). Zachraňuje mě cestování v MHD a tříděný odpad :-).

    Jen ta prasata si stále kupuji po kouskách na tácku, místo abych konzumoval domácího Pašíka :-).

  8. HmmPřestože se snažím chovat ekologicky, třídím odpad, kupuji ekologické spotřebiče a i profesionálně se zabývám recyklací plastů, tak moje eko stopa měří 9 sq.mil.
    Fakt je, že letos jsem jel vlakem akorát v Nizozemsku, Francii, Německu a Rusku a pokaždé to byla příměstská doprava (letiště – centrum) zatímco počet letů převyšuje číslo 40.

  9. Není to nejhoršíTřídím odpad, chodím pěšky, necestuji – nemám na to, dlabu ovoce a zeleninu ze zahrady. Ekologickou stopu mám 1,8. Fakt je, že kdybych neměla 2 děti na studiích a nemusela šetřit prakticky na všem, byla by asi větší.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *