Inception: Mohlo to dopadnout hůř

Když cesta je důležitější než film


Stejně jako dovolená nezačíná otevřením dveří hotelového pokoje, zážitek z filmu nezačíná prvními titulky. Na Počátku všeho je cesta. Sedím v autě a před očima mi běží film. Scéna první: silnice na Prahu. Po krátkém střihu míjíme Louny. Další střih. Něco se děje. Auta stojí, konce kolony nelze dohlédnout. Některá auta se již otáčejí a vrací se zpět. Stojíme. Jsem lehce nervózní, zamluvené lístky je totiž nutno vyzvednout nejpozději v 18:10, půl hodiny před začátkem filmu.

Čas běží, rozhoduji se rychle. Otáčím se, na první křižovatce sjíždím z hlavní silnice. Intuitivně se vydávám směrem na severovýchod, neboť navigace se stále zaobírá jen touhou vrátit se zpět na R7. Střih. Dojíždím na konec nějaké vesnice. Dál jen železniční přejezd a polní cesta.

Čas běží, rozhoduji se rychle. Cesta má pevný podklad. Ano, vím, celý den pršelo, o kus dál už může být hůř. Ale mám čtyřkolku a paket pro špatné cesty (zvýšený podvozek, plechový kryt motoru a plastový kryt podvozku). Přeci jsem za to nevyhodil peníze zbytečně. Střih.

Vyjeté koleje. Zatraceně hluboko vyjeté koleje. Naštěstí celý den pršelo, prostřední část cesty je měkká a s podvozkem se doslova mazlí. Jsem v klidu. Ve zpětném zrcátku vidím frajera s Fabií. Zdá se, že si věří. Asi také spěchá do kina, ale jestli má shodou okolností zamluveny lístky vedle mě, budu si mít alespoň kam odložit věci. Cesta se totiž výrazně zhoršuje. Střih.

Řidič Fabie poznal limity svého vozu. Na nejbližší křižovatce polních cest to otočil a vrátil se. Jedu sám. Vlevo kukuřice, vpravo pšenice, na obzoru R7. Doufám, že polní cesta má na rychlostní komunikaci vyústění. Na výbavu pro překonávání větších terénních zlomů jsem totiž při objednávání nadstandardní výbavy auta v ceníku nenarazil. Záhy se ukazuje, že má starost byla zbytečná. Již z dálky vidím, že na silnici stále stojí kolona. Střih.

Vrátím se. Vzhledem k vyjetým kolejím si netroufám couvat více než kilometr jen podle bočních zrcátek. Musím se otočit. Pšenice je proti kukuřici sotva poloviční. Už vím, proč se kombíkům někdy říká kombajn a jak vznikají kruhy v obilí. Po poli jelo auto mnohem lépe než po cestě, která se mezitím proměnila v zabahněný tobogán a o řízení auta se již nedá mluvit. Jemným přidáváním plynu pouze udržuji v chodu všechna čtyři kola a doklouzávám se zpět do vesnice. Střih.

Přesně v 18:37 stojím u pokladny, zamluvené lístky stále čekají v systému. Nechávám je propadnout. Po zážitku z kukuřičného pole jsem totiž ztratil chuť na popcorn.

Popcornový Superb

11 thoughts on “Inception: Mohlo to dopadnout hůř

  1. Chudák autoDost dobře zasviněný, já bych tedy tu odvahu, pustit se na polní cestu, neměl. A to ani ne tak proto, že mám níž podvozek, ale proto, že by mi bylo toho auta líto. 🙂

  2. STOŠEDESÁT PLNOKREVNÍKŮ[1] Edo, litovat můžeš koně před Taxisem, ale ne Superba v kukuřici. Je to jenom auto.

    [2] Roji, jeli jsme na Zličín. Takže řešením bylo z Loun na Peruc a hurá po sedmičce. Ten pocit to stihnout a stát u pokladny v 18:37 byl úžasný, dokonce tak moc, že jsme si ho nechtěli nechat zkazit návštěvou kina.

  3. Na druhou stranu, když všichni majitelé 4kolek začnou objíždět kolony kukuřicí a obilím, protože to jde (LACO na blogu psal, že projel) a "je to normální", pak nám toho na těch polích asi moc nezbyde 😉

  4. COMBINÁTOR LUKO[4] Na druhou stranu, když všichni majitelé počítačů připojených k internetu začnou rozumět psanému textu, pak nám komentářů jako je ten Lukův na blozích asi moc nezbyde.

  5. A kde je to auto špinavý? Podle mě standard. Auto má sloužit mně a né abych ho třikrát denně pucoval, ne?:-)

  6. no konečněTakhle vypadá auto prostě frajera s velkým…F. Doufám, že to nebudeš trapnej a neumeješ to. Uvnitř to máš mít jak ve vebejváku. Vo tom žádná. Ale z venku mají všichni vidět, že na to prostě máš.

    VIVA LACO!!!

  7. (MA)MYČKA NA PUCOVÁNÍ[6] Souhlas Vankelte, třikrát denně bych si HO také nechtěl PUCOVAT.

    [7] Tomíku, svá auta jsem si nikdy nemyl. Když už není vidět skrz čelní sklo, koupím si nové.

  8. to LacoMyslis asi nove predni sklo 😉 Ale i tak….jen frajer vyleze ze zakopu v lakyrkach.Palec nahoru

  9. dobrej článek drakuUž po tom, cos téměř nového Supa málem utopil v Labi, sem o Tobě začal mít dobré mínění a tohle, to je klasa.. z Tebe ještě bude drsnej chlap 😉
    to LUKO: co Laco pokosil je jenom zlomek teho, co napáchaj povodně.. A českou kukuřici stejně u nás nikdo nežere..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *