Auta 2

Nepojedeš dvakrát stejný závod


Je to už pět let, kdy mezi nejlepší filmy tvého života vjela Auta. Viděls ten film nesčetněkrát a ještě mnohokrát si vychutnáš tu nádheru. Teď ale sedíš v kině se svými dětmi a těšíte se na Auta 2. Když se po pár minutách na plátně objeví staří známí z Kardanovy Lhoty, máš v očích slzy.

Od toho okamžiku je ti už jedno, co ve filmu bude. Lidé v Pixaru totiž vědí, že diváci stárnou spolu se svými hrdiny. Proto se hned v úvodu Burák zmíní, že Blesk vyhrál Zlatý píst už čtyři roky po sobě, a proto letos pojede jiný závod. Stejně jako ty.

Bylo by ostatně pošetilé oba filmy srovnávat. Zatímco jednička by na plátně mohla projet ve ztlumených barvách, díky čemuž by ještě více vynikl idylický a nostalgický příběh, bondovská akčnost dvojky vyžaduje výrazné barvy, zesílený zvuk a imaxové 3D.

Jde zkrátka o dva rozdílné filmy. Asi tak stejně rozdílné, jak rozdílné jsou světy dětí zestárnuvších o pět let.

4 thoughts on “Auta 2

  1. MCQUEEN. BLESK MCQUEEN.[1] Společné body jsou tři. Blesk, Burák a láska k autům. Máš-li rád bondovky, budeš se bavit i při dvojce.

  2. …pohled na věc…Největší problém filmu Auta 2 je ten, že jeho předchůdce je geniální film Auta. Ha ha ha. Ne teď vážně. Kladně musím hodnotit zajímavé exteriéry. Pixaři jsou animační bozi. Další věc je to, že Auta byla po dlouhou dobu v naší rodině kultovním filmem a troufám si tvrdit, že jsem jej viděl víckrát než sami autoři. Proto znám všechny stávající "postavy" úplně do posledního šroubku. Takže mne potěšilo setkní po letech se "starými známými". Škoda jen, že fenomenální doktor Hudson tam není. Místo něj je tam dosazeno pár "zvláštních" agentů a triky stylu "Transformers". A kdo ví, jak moc mám rád "Transformers" mi bude věřit, že Auta 2 NEBUDOU v naší rodině kultovní film. Radši si znovu pustíme Auta.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *