Nejlepší internetový obchod s fotoaparáty

Zajímá vás kdo vyhrál v testu?V aktuálním čísle časopisu Svět počítačů najdete test, ve kterém jsem podle vybraných kritérií srovnával šest e-shopů prodávajících fotoaparáty. Kompletní podobu testu si nyní můžete prostřednictvím mého blogu stáhnout (PDF, 256 kB).

V rychlosti jen závěr testu: Vítězem se stal e-shop FotoExpert, který by mohl sloužit jako prototyp vzorného obchodu. Na vyšší úrovni se však ale bohužel pohybují i ceny přístrojů. Na druhé straně je vyšší cena za zboží vyvážena příznivou cenou za dodání zboží. Utratíte-li zde více než 1.000 Kč, nebude vás stát dopravení nákupu na uvedenou adresu vůbec nic.

Naopak především výborné ceny fotoaparátů vynesly obchod Megapixel na druhé místo v testu. Na chvostu pelotonu se ocitly webshopy PALADIX foto-on-line a První Virtuální Fotoobchod, které sice svorně nabízejí řadu doplňkových služeb (magazín o fotografování, soutěže, testy apod.), ale selhávají v tom základním, co by měl solidní internetový obchod nabízet. Všechny testované obchody s fotografickou technikou umožňovaly nákup bez nutnosti registrace, a proto jejich hodnocení tato vlastnost tentokrát nikterak neovlivnila.

2 thoughts on “Nejlepší internetový obchod s fotoaparáty

  1. vzorNezbyva nez dodat, ze se opravdu stal vzorem pro budovani novych obchodu, viz audiovideo.cz ci profi-shop.cz 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *