2. světová válka

Nová internetová přílohaMám rád televizní dokumenty o moderní historii. Bohužel jsem v těchto dnech v televizi nestihl žádný dokument věnovaný výročí osvobození, pouze jsem slyšel několik dílů aktuálního seriálu veřejnoprávního rozhlasu věnovaného ukončení 2. světové války. Druhou šanci mi dala včera spuštěná příloha magazínu iDNES 2. světová válka.

Interaktivní příloha nabízí celkem 152 důležitých událostí, u kterých stručné textové informace doplňují fotografie, 17 nejvýznamnějších milníků se dokonce čtenářům představí i zvukem a obrazem. Videosekvence v délce od jedné do dvou minut poskytl Národní filmový archiv, zvukové záznamy jsou zajištěny ve spolupráci s Českým rozhlasem. Informace doplňuje dobový tisk.

Bohužel jsem však zjistil, že na interaktivní práci u počítače jsem líný.
To si raději lehnu na gauč a počkám si na nějaký dokument o válce v televizi.

5 thoughts on “2. světová válka

  1. Vzhledem k tomu, že jsi toto vytvořil po 14.00 máš jisté aliby. V tomto čase jsem musel kolébat "u netu" a vlezl jsem na "ct24.cz" a bylo možno shlédnout vydařenou rekonstrukci dobývání, respektive osvobození Českého rozhlasu. Zajímavá zkušenost s net ct24.
    Lanařen jsem byl na místo již dávno, po zkušenostech třeba z loňska v Žatci nelze než říci, že pohoda sledovat z domova, po absolvování Počeradské patnátnáctky.

  2. PlzeňJá to měl letos on-line v Plzni. Počasí sice nepřálo, ale jinak výborně zorganizované oslavy. Přehlídka v sobotu na Klatovské neměla chybu. Dnes jsem se zúčastnil rekonstrukce osvobození Plzně na Chodském náměstí. Ta hodina a čtvrt byla dlouhá, ale bylo na co se dívat. Jediná skvrnka byla, když to můj dvouletý syn v půlce zabalil.

  3. Re: PlzeňNo, vzpomněl jsem si na Tebe, že si tenhle víkend asi v Plzni. Ale myslím, že se shodneme, že už žádné oslavy osvobození nebudou mít tak skvělou atmosféru, jako tentkrát v roce 1990, kdy na plzeňském náměstí v noci hořelo asi deset táboráků.

  4. Re: PlzeňV roce 1990 to bylo hodně spontánní. Letos to mělo zase úroveň, bylo co k vidění a hlavně tak velké oslavy s přítomnými veterány byly asi naposled. Jenom ten pomník gen. G. S. Pattona tam chybí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *