Otázka pro ministryni informatiky

Nová verze SkypeVčera byla uvolněna nová verze (1.3.0.45) populárního softwaru pro internetovou komunikaci Skype. Poprvé si nemusejí zájemci o české rozhraní programu stahovat češtinu zvlášť, neboť je již obsažena v nabídce při instalaci. Kromě češtiny nová verze nabízí další řadu novinek, vylepšených funkcí a oprav.

Skype používám již téměř rok a poslední dobou mám radost z toho, že mi do kontaktů přibývají nejen přátelé a známí, ale také lidé, se kterými komunikuji pracovně — ač tedy mnozí z nich spadají zároveň i do prvně jmenované kategorie. Ještě by se mi hodilo, když by se Skype rozšířil i na úřady, kam hojně volám. Tak mě napadlo: Český Telecom už jsme stejně prodali, nešlo by tedy používání Skypu státním zaměstnancům nařídit zákonem?

10 thoughts on “Otázka pro ministryni informatiky

  1. Pochybuju. Státní správa se brání jakékoliv změně. Myslím, že pojem SKYPE je pro ně španělská vesnice. Ale bylo by to fajn :o)

  2. Skype?Skypy, Skypy – to je ten klokan zejo? K cemu by nam tady na ministerstvu byl klokan? Vy mlady uz nevite roupama co driv. To mne v mladi stacil cervenej satek kolem krku a pionyrska prisaha. No nemam pravdu, soudruzi?

  3. Napadaj me dva problemy, skype je komercni program a na zakazku mikrofonu/reprodukturu/zvuk karet bude zase nejaky vychtraly kontrakt.

  4. Jen je škoda, že klientovi občas rupne v bitech a bytech a navazuje tisíce spojení do celého světa až z toho vznikne desetikilový stream a admini mého providera mi volají, že mám zavirovaný počítač

  5. Nevidim duvod……proc by mel nekdo neco takoveho delat. Skype proprietarni zalezitost nanejvys prumerne kvality, to uz muzem urednikum zrovna naridit Microsoft Netmeeting.

    Radsi bych neco postaveneho na rozumnych standardech jako SIP, H.323, atp.

  6. uzavreny protokolto bych videl jako nejvetsi problem. dnes v dobe kdy se snazime zavadet otevrene standardy zavest uzavreny komercni protokol je prinejmensim zpatecnicke. diky uzavrenosti nelze zmenit klienta a cela statni instituce by se tak mohla stat rukojmim jedne soukrome spolecnosti podobne jak to je s firmou ms a jejimy produkty

  7. Tak sem se zaradoval že konečně budu mít i Skype včeštine. Neemám rád když v systému musím přecházet z jednoho jazyka do druhého a sem příliš líný nato abych hledal pokoutně vyrobený language patch. Instalace pěkná česká ale prostředí se přeložit zapomělo.

  8. Skype je asi trochu silná káva na státní správu(proč šetřit když to zaplatíme). Ale z vlastní zkušenosti vím že dobrá polovina zaměstanců MěU mají ICQ.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *