Never more: Martin Hrdinka

Co všechno dostanu za svých 37 Kč měsíčněČeský rozhlas 1 — Radiožurnál mi dnes dělal společníka až do pozdních večerních hodin a já si znovu uvědomil, že v nejlepším se má přestat. Což bylo dnes někdy kolem páté odpoledne, kdy z prvního programu našeho veřejnoprávního rozhlasu překvapivě zazněla Vypsaná fixa. Já bloud ovšem poté rádio nevypnul, ale proposlouchal se až k neuvěřitelnému pořadu Česká dvanáctka moderovanému ještě neuvěřitelnějším Martinem Hrdinkou.

V jakési obskurní hitparádě se vyskytují jména jako Julian Záhorovský, Sámir Issa, Daniela Šinkorová, Turbo nebo Vladimír Hron. A do toho hlášky Martina Hrdinky typu „Tak to byl nejposmívanější z loňských superstar Julian Záhorovský. Přiznám se, že i já se mu posmíval — už to jméno — Julián. A Záhorovský k tomu.“ nebo „Hlasujte! To je totiž jediná možnost, jak můžete změnit žebříček.“

Martin Hrdinka je opravdu dobrý v neustálé rekapitulaci čehokoli. Jeho čas ale teprve příjde. Navrhuji vedení Českého rozhlasu, aby Martinovi Hrdinkovi s nástupem digitálního vysílání dalo prostor v nové rozhlasové stanici pro nespavce, kde bude moci celou noc předčítat telefonní seznam. Ale k hudebním pořadům už ho raději nepouštějte.

8 thoughts on “Never more: Martin Hrdinka

  1. Mě už nejde poslouchat radiožurnál ani přes den. Poslouchám přes internet Radio Beat a pro nějakou tu změnu výběr na ABradiu. Jo a ještě si hodně lebedím na http://www.live365.com, tam hrají móóc dobře, především sekce funky

  2. JJ, HrdinkaHrdinka je velká stálice. Já ho pamatuju ještě z dob pořadu Triangel z dob komunistických. Už v tý době mě lezl na nervy. A řekl bych, že on v těch dobách myšlením ještě zůstal. Jen interpreti se mírně změnili, jen mírně.

    No a já zase poslouchám přes DVB-S německý Sunshine Live či britský Pure Dance 😉

  3. TriangelNejsem si jist, ale Hrdinku bych s Trianglem nespojoval. Československou normalizační hitparádu (ale zaplaťpánbu za ní) moderoval slovák Dano Junas. Martin Hrdinka ve svém profilu (http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/osoby/_osoba/319) dokonce sám píše, že před listopadovou revolucí s médii nespolupracoval.

    Perličkou v tomto profilu je, že mezi své záliby zařadil archeologii. Teď už tedy rozumím tomu, proč do své hitparády zařazuje vykopávky 🙂

  4. Dnes ráno listuji novinami a hned na titlulní stránce něco ve smyslu: Když zdražíme koncesionářské poplatky můžeme omezit reklamu. To se máme naco těšit.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *