Seznam lokalizoval Gmail do češtiny

Otestujte novou verzi freemailuSotva se stačily dojíst klobásky ze čtvrteční oslavy trojnásobného vítězství freemailu Centra v testech odborných časopisů, zakladatel Seznamu Ivo Lukačovič se pochlubil novým rozhraním seznamáckého freemailu, které můžete testovat na adrese webmail2005.seznam.cz.

Vždycky mi bylo líto lidí, kteří měli e-mail na Seznamu. Litoval jsem je proto, že se nedokázali vzdálit z titulní stránky nastavené v jejich prohlížeči, aby objevili mnohem lepší freemaily. Když tito lidé u Seznamu ještě nějaký čas vydrží, spadne jim do klína Gmail přeložený do češtiny, obohacený o doplňování diakritiky a kontrolu českého pravopisu.

Bohužel jim ale zůstane utajeno, že skutečný Gmail je ještě lepší.

8 thoughts on “Seznam lokalizoval Gmail do češtiny

  1. Myslím, že Webmail 2005 nazývat Gmailem je trochu urážka pro Gmail. Webmail 2005 je sice hodně rychlý, ale Gmail je hodně rychlý a má funkce s přidanou hodnotou.

  2. Vybornevyborne jsi to vystihl s tou lokalizaci. Fakt nechapu, ze to ma Seznam zapotrebi… ale to se rozciluje jen cca 100 lidi na blozích a masa, te je to jedno. Stejne jako ze jine portaly silne pripominaji Yahoo atd. Hold, nekdo neco vymysli, ozkousi, zaplati vyzkum a ceska kotlinka provede lokalizaci a bude doufam, ze velky mastodont nema cas na soudni spor nekde na vychode

  3. GmailGmail to opravdu neni, a sluzbami ho ani nepripomina. Tak nevim.
    Spis me stve takova ta ikonka T-mobile express. Ta me stve u centrumu, ted je i tady.

  4. Proc lito?Toz to asi zalezi, co od toho chcete… Jo, mail Centra vypada lip a je tam spousta vychytavek. Jo, Seznam se obcas chova neprijemne, tu neco pada, tu neco nejde.
    Je mozne, ze se Centrum casem dostane i k tomu korektne implementovat SSL (treba certifikaty vydane na jmeno stroje, ktery odpovida a od duveryhodne certifikacni autority).
    Ale neprijde mi, ze bych nutne vsechny ty vychytavky (krome SSL), potreboval…

  5. Re: Proč líto?Myslel jsem to tak, že řada lidí majících e-mail na Seznamu nejenže netuší, že existují lepší freemaily, ale možná je ani nenapadne, že vůbec existují nějaké alternativy.

  6. škrabyNo já to vím, ale mail na seznamu mám asi od 6 třídy a vůbec nepotřebuji žádné další funkce. (vlastně ani nepotřebuji 2 Giga, když je nemám šanci využít…) Prostředí se mi líbí, takže bych ze "seznamáků" nedělal hlupáky…

  7. slabota…hlavne ze se IL na svem blogu vychlouba tim, ze "nová verze Seznam E-mailu NEobsahuje JavaScriptový kód o velikost 200kB" a "nový Seznam E-mail spustíte i na staré herce a s historickou verzí prohlížeče" – coz je uplna hovadina, staci vypnout javascript a zacne se to chovat divne a nejde otevrit detail emailu takze je to nepouzitelne. Je to takova hodne chaba znouzectnost…

  8. Nesouhlasím s kritikou nového Seznamáckého emailu. Nový email, který samozřejmě kopíruje Gmail, ale on je prostě nejlepší, je přesně to, co 90% lidí od svého emailu očekává a co jim nenabízí zpackané a přeplácané GigaCentrum. Je VELMI rychlý, VELMI přehledný = VELMI použitelný. Co Vám na Seznamu chybí? Štítky? No ty stejně většina lidí používá jako složky, pořád lepší pouze složky, než složky A štítky, jako to má Centrum. Design je Googlovsky dokonalý, kontrola pravopisu… CO je to, co Vám na Seznamu chybí? Jasně, nemá 6 pohledů na schránku…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *