CzechDech 2005

Skalní příznivci dechovky plánuji svůj srazPodle nepotvrzených zpráv proběhne o tomto víkendu na louce zemědělce Kropáčka nedaleko Loun další ročník CzechDech. Jde o každoroční sraz sklaních příznivců dechovky, na který se sjíždějí dechové kapely z celé Evropy. Tentokrát se uskuteční pod heslem: „do posledního dechu“, což je jakási humorná sebereflexe na věk a výdrž některých dechovkářů. Letos se dá očekávat rekordní účast trombonistů, tubistů a přicestuje asi tisícovka trumpetistů. Jako tradičně se posilňují již během cesty fernetem a tuzemákem (takzvané „dávání si do trumpety“). Na místě srazu pak většinou již pouze polehávají. Podařilo se nám získat i vyjádření kapelníka Kmochovy dechové hudby, který se důrazně distancuje od pití fernetu na srazech dechovek. I přes to se policie rozhodla provádět letos namátkové dechové zkoušky.

Zpráva o chystaném CzechDech se setkala s bouří nevole mezi místní mládeží, která rozhořčeně odmítá poslouchat velmi hlasitou dechovou hudbu již od brzkých ranních hodin, kdy si užívá zaslouženého prázdninového klidu. Podle mluvčího skupiny Dechových důchodců, je hlasitá produkce nutná, protože většina účastníků CzechDech nedoslýchá. Zavázal se rovněž, že letos nebudou tanečníci devastovat okolní louky tancem polky, dupákem ani takzvaným „dechovým hadem“ při kterém bylo vloni několik důchodců ve tmě ušlapáno.

Dají se rovněž očekávat tradiční ostré střety s policií. Mluvčí Dechových důchodců upozornil, že již při loňských potyčkách se strážci zákona byla policie varována. Dechoví důchodci nemohou za to, že policie mylně identifikovala skandování důchodců jako „máme holé ruce“, zatímco důchodci zcela zřetelně varovali „máme hole v ruce“. Nelze se proto divit velkým ztrátám na straně pořádkových sil po úderech francouzskými holemi.

Mluvčí policie uvedla, že je třeba použít k rozehnání důchodců všech donucovacích prostředků, včetně slzného plynu a vodních děl. Loňský postup účastníků dechnopárty proti bezpečnostním složkám označila za barbarský. Konkrétně šlo o útok skupiny karlínských důchodců inkontinenčními plenami. Policie hodlá letos kontrolovat účastníky CzechDech 2005 již při příjezdu a inkontinenční pomůcky zabavovat ještě před vstupem na dechnopárty. Podle Dechových důchodců tento postup nadále posílí negativní obraz dechové hudby v očích veřejnosti. Bez inkontinenčních pomůcek budou účastníci CzechDech zas jenom „zasraný dechovkáři“!

Zdroj: konference Jokes Satoya

10 thoughts on “CzechDech 2005

  1. BITTNERBLOGTo je moc dlouhý!!! Vypadá to zajímavě, a to i slohově (to si jako vymyslel sám???), ale dál než do prvního odstavce jsem se neprokousal. Jestli to má být "lapač" pro "tupohlavce", kteří si ve vyhledávači naťukaj "CZECHXXXXX" a na prvním místě "vyleze" BITTNERBLOG, tak za trest na tyto stránky nezabrousím asi 14 dní. // (… už jsi dlouho nenapsal o ESTER; co dělá a jak se má)

  2. délka a autorstvípro Langustu: Kvůli podobným jako jseš ty píšu krátký příspěvky, speciálně pro tebe dávám fotky a obrázky. Tenhle dlouhej text jsem nevymyslel, ale to ty nemůžeš vědět, páč zdroj jsem uvedl až na konci. Těch 14 dní bez mýho blogu ti nezávidím, neměl bys bejt na sebe tak tvrdej. Ester děkuje za optání a pozdravuje tě, že prej ses dlouho neukázal…

    pro anonyma: Ke mně se ten text dostal skrze konferenci na Satoye (což jsem poctivě jako zdroj uvedl), na bulvár na Centrum už jsem dlouho nezabrousil, tak o tom článku ani nevím. Stejně tak bys ale mohl napsat, že to na Centru sprostě okopírovali přímo od autora textu: http://www.pismak.cz/dilo.php?num=171624

  3. ABSTINENCE… no dobrá, přiznám, že brousit po odkazech (zdrojích) nebudu … není to zábavný // baví mě tvoje autorská dílka (tento text jsem ti přiřknul celkem neopodstatněně – fakt je to na tebe moc dlouhý 😉 ). Z posledních příspěvků se mi nejvíce líbilo "HOVÍNKO", ale to už je dlouho. Tuším připravované překvapení z tvé strany (určitě podpořené nějakou fotoografií), a tak slevím … budu trucovat týden. S ESTER se neznám – nehulte tolik když se potkáte.

  4. Bezva!!!Už dlouhou dobu jsem se tak nepobavila. Fakt to stálo za přečtení a že to je moc dlouhý….ba naopak. Kdyby to bylo ještě delší, s radostí bych četla.
    P.S. Teta bydlí nedaleko Loun, ve Smolnici, tak jí pošlu pozvánku. Je vášnivá dechovkářka, dupák si ráda skočí a hraje na harmoniku. Bude určitě nadšená:)

  5. dechno u Lountam to bude o zivot, neposleme pozvanku velkému Carlovi? 🙂
    he he ten by si urcite nejaky soundsystem privezl.. 🙂

  6. Dobré…Líbí, ještě by to chtělo článek o "policejní párty u zabavené sound-systemové techniky pod záminkou rozprášení ilegálně legální technopárty. A o vymýšlení dodatečných zákonů pro obhajobu policejních výletů a vodních děl.":-)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *