Nejoblíbenější večerníček všech dob?

Himlhergotdonevetrkrucajselement!Pokud se kolem sedmé večerní ochomýtáte kolem televize, nemohlo vám uniknout, že Večerníček slaví narozeniny. Při této příležitosti Česká televize uspořádala anketu o nejoblíbenějšího večerníčka. Čekal jsem, že o vítězství svedou boj Krtek, Křemílek s Vochomůrkou, Rákosníček či Víla Amálka. Na prvním místě průběžného pořadí jsou ale Krkonošské pohádky.

Chvíli jsem o tom přemýšlel a není divu. Dětem se líbí krátké jednoduché příběhy, přísný, ale spravedlivý Krakonoš, zlý Trautenberk, který je vždy potrestán a nic nezkazí ani živá zvířátka, čas od času se zjevující mezi papundeklovými kulisami. Vděčnými diváky tohoto večerníčku jsou ale i dospělí, kteří se baví tím, jak sudeťákovi Trautenberkovi jeho podnikatelské nápady kazí nespokojené služebnictvo a sociální smír nastolí Krakonoš, kterého o všem zpraví sojka bonzačka.

Pro mě však ztělesněním Večerníčku navždy zůstanou Pohádky z mechu a kapradí. Ten krásný pocit z dětství, když se na obrazovce objevila Pařezová chaloupka, už nikdy nic nepřekoná.

0 thoughts on “Nejoblíbenější večerníček všech dob?

  1. Kdo hlasuje?Jestli to nebude tim, ze hlasuji spise dospeli nez deti. Kazdy si pak v tech Krkonosskych pohadkach najde i dospelejsi notu.

  2. Ládíku, já mám také nejradši Pohádky z mechu a kapradiny, jako ty. A mým dětem se Krkonošské pohádky zrovna moc nelíbí. Křemílku pa
    P.S. Ještě se mi líbily Štaflík a Špagetka atd. Prostě ta klasika

  3. Ta anketa je silně ovlivněna tím, že v ní hlasují převážně dospělí, kteří už neznají Edudanda a Francimora…
    Jinak skvělej je i Maxipes- kam se hrabe Mochomůrka…
    Brou noc

  4. nejen ČTI časopis Premiere o prázdninách vyhlásil podobnou anketu, bohužel na netu výsledky nejsou. Jsou v aktuálním říjnovém čísle a vyhráli to také Krkonošské pohádky před A je to a O krtkovi. Kategorii Never more vyhrál Edudant a Francimór (nevím, ale rozhlasovou verzi miluji), za nimi O klukovi z plakátu a vcelku překvapivě na třetím místě této kategorie A je to. Pravda, A je to mně nikdy nepřirostl k srdci, to fakt radši toho Rákosníčka, Křemílka apod.

  5. Krkonošské pohádky byly a jsou skvělé. Ale cca ve svých 12 letech jsem se přistihl, že fandím Trautenberkovi …

  6. Krkonošské jsem nikdy neměl rád a hlavně jsem (a zůstalo mi to dodnes) absolutně nesnášel toho zmetka Krakonoše, který pořád ubližoval chudákovi Trautenberkovi.

    Krtek rulez! 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *