Čím více pruhů, tím více Adidas

Pálit či nepálit?Dnes dopoledne byla na ČRo 1 – Radiožurnálu zajímavá reportáž o tom, jak se už všechno padělané oblečení známých značek zabrané trhovcům nepálí, ale předává se například dětským domovům. Podmínkou ovšem je, že se z oblečení odstraní značky. Ten člověk v rádiu mluvil o tom, že tento postup funguje, a že prý „tetám“ v domově s odpáráváním ochotně pomáhají děti, které oblečení potom rády nosí.

Nechci nikomu sahat do svědomí, ale nevěřím, že to takhle funguje. Maximálně se odpáře čtvrtý pruh na teplákové bundě. Přemýšlím o tom, co je horší. Zda oblečení spálit nebo zda děti nechat nosit plagiáty.

0 thoughts on “Čím více pruhů, tím více Adidas

  1. tohle dost nechápu, co je tu k přemýšlení?
    Ať děcka nosí třeba plagiáty, když to pomůže, aby se zařadily mezi vrstevníky. To je lepší věci pálit a pak nekde shánět po charitách hadry z bazaru pro děcáky?
    Ty děcáky by stejně nikdy značkové věci nekupovaly, takže tady nehrozí, že by firmy přišly o zisk, zlodějští trhovci přišli o zboží, a děcka mají pár slušných věcí. A jestli jsou tam 3 čáry nebo 2 .. jestli je tohle jediné, co by jim mohlo kazit charakter, tak si můžem gratulovat.

  2. to SuEA co takhle pohled z druhé strany? Mně by třeba jako výrobci zakládajícímu si na kvalitě dost vadilo, kdyby někdo nosil výrobek pochybné úrovně pyšnící se mojí značkou.

    "Ty děcáky by stejně nikdy značkové věci nekupovaly, takže tady nehrozí, že by firmy přišly o zisk"
    Tak to je dost laciný argument SuE — to je jako kdybys používala pirátský Photoshop s výmluvou, že bys za něj stejně těch třicet tisíc nedala a producent tak nepřichází o zisk.

  3. Já jsem proJá jsem proto aby zabavené věco dostávali děti v domovech, ale kromě bot které jsou nezdravé, jinak bych jim všechno dal, lepš než spálit probůh :-/

  4. Pálená CD a DVDKdyž jsme u toho pálení oděvů — zabavená pálená CD a DVD byste také dávali do dětských domovů?

  5. Pohled z druhé strany mě tentokrát nedojímá. Srovnávat děcáky s kradením fotošopy nebo ripováním cd, které mít nemusíš, je poněkud demagogické. Navíc, ty si to jenom myslíš, kde jsou důkazy? AŽ je budeš mít, můžeš konkrétní lidi konkrétně obvinit ale takhle akorát děláš dusno okolo jednoho z mála rozumných rozhodnutí v poslední době.
    Když to bude vadit výrobcům, asi se ozvou ale neudělali to, že?
    A ne, nedávala bych zabavená pálená cd do domovů, ještě nejaký dotaz?

  6. Ale tak se SuE nerozčiluj, také chci věřit, že v dětských domovech loga odpárávají. Pak by bylo vše v pořádku. V opačném případě by mi to sice skutečně nepřišlo správné, ale rozhodně bych proti tomu nebojoval, dějou se horší věci. Spíše mě naštvala ta reportáž zmiňující se o tom, jak v dětských domovech děti tetám pomáhájí s odpáráváním nášivek. Tato informace snad nemá ve veřejnoprávním médiu co dělat.

  7. Spálit! Pro Richiho: "ale kromě bot které jsou nezdravé" – kdyby jsi viděl, jak se vyrábí především levné oděvní svršky, zvláště barvení a propírání (a v čem!) a následné uvolňování toho svinstva během používání.
    A jen tak na okraj: Potkali jsme na jedné akci skupinu asi 50 dětí z dětských domovů. Musím říct, že jsme si vedle nich připadali jako socky (hned bylo jasné, že nešijeme u stejného Vietnamce). Ale neplatí to asi obecně.

  8. Souhlasím s Vankeltem. Spálit! Mám pocit, že při vyslovení slov "dětský domov" si každý myslí, že děti tam trpí hmotnými nedostatky. Není to pravda. Materiálně se mají dobře (citově bohužel mnohem hůř) a podle mne nepotřebují nosit pruhované plagiáty. S Vankeltem souhlasím i v tom, že materiály, ze kterých je vietnamské zboží ušito, je mnohem horší než klasické "neznačkové" oblečení (o botách nemluvě).
    A že se firmy nebrání? Omyl. Brání se v rámci našich legislativních opatření. Bohužel to asi není jednoduché… viz současná opatření v Chebu – v největší tržnici. "Já nelozumět, to neni moje…"

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *