Tištěný časopis psaný blogery

Kteří blogeři mají šanci?Rozcestník Blogportál shromažďující odkazy na české a slovenské blogy plánuje vydávat tištěný časopis (nulté číslo by mělo vyjít již počátkem prosince), který bude každý měsíc otiskovat to nejzajímavější z blogů. Jak mi sdělil zástupce Blogportálu Andrew Bauer, žádné konkrétní blogy aspirující na otištění zatím ve výběru nejsou. Tým zhruba pěti lidí bude všechny blogy průběžně sledovat a nejzajímavější spoty archivovat. Následně dojde k oslovení jejich autorů.

Myšlenka se mi líbí, mezi blogery je jistě řada schopných autorů. Sám však pravidelně sleduji pouze zhruba desítku blogů a nedokáži si představit, že by příspěvky z mé oblíbené desítky vycházely v tištěném bulletinu. Možná je to ale jen proto, že se v drtivé většině jedná o odborné blogy. V časopise by dle mého názoru měly dostat prostor především delší texty s literární kvalitou. A takové blogy já bohužel neznám. Rád se ale o nich dozvím. Ať už prostřednictvím vašich tipů nebo prostřednictvím tištěného měsíčníku.

0 thoughts on “Tištěný časopis psaný blogery

  1. Osobně jsem také velmi zvědavý, pač se mi zdá, že články na blogu jsou (a musí být) naprosto jiný, než v tištěných mediích, avšak kdo ví… Moc si to nedokáži představit 😉

    A ještě otázečku, která jistě bude zajímat téměř každého – Na stránkách (http://blogosfera.blogportal.cz/) píší o honorování oněch vybraných autorů. Nemá někdo informaci o tom, o jakou sumu (respektive sumičku) by se jednalo?

  2. To by me zajimalo, jak to udelaji s prispevky pod spotem z blogu. Ty byvaji velmi casto zajimavejsi nez samotny spot.

  3. to mecaMyslím, že výše "honoráře" pro většinu blogerů nebude důležitá. Blogy si píší lidé pro radost a potěchu mají ze zájmu čtenářů. Spíše tak budou brát jako poctu, že je o jejich texty zájem.

  4. to LacoNo tak to každopádně! Myslím, že to bude pocta jako… velká 😉 Ale tak, stejně mě to nedalo a zeptal jsem se,jsem už asi z té zkažené generace 😉

  5. No maj tam chlapci nejakou chybuZkousel jsem tam prihodit svuj blog, ale at delam, co delam, porad to hlasi jen:

    CHYBA:

    Nepokoušejte se používat XSS nebo SQL injection.. Je to zbytečné… :).

  6. doporučme laco.bloguje.czurčitě existuje řada kvalitních blogů, ale opravdu informujících blogů je jen pramálo. Mezi mou oblíbenou 10 patří laco.bloguje.cz a rád bych ho viděl jako autora článků v tom blog.plátku 😉

  7. Blog s literární hodnotouSouhlasím s Vámi, že blogů aspirujících na vytištění je pomálu.

    Ano, je to tím, že oblíbená témata blogerů jsou spíše odborná (a dosti často až odporně odborná 😉 )

    Blogů (coby deníčků) je paradoxně v mých očích méně něž blogů, které bych spíše nazval E-zine (popisy novinek v oboru).

    Já osobně bych moc rád viděl v tištěné podobě např. blog
    http://ZUZY.blog.cz

    Ten je dle mého názoru skutečným blogem
    (autorka píše pravidelně, čtivě, vtipně i smutně a hlavně PÍŠE O SVÉM ŽIVOTĚ)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *