Letošní vánoční internetové nakupování

Čerstvé zkušenosti z několika e-shopůPři nakupování letošních vánočních dárků pro naší rodinu a přátele měl Ježíšek oproti minulým letům výrazně méně běhání. Nakupoval totiž především v internetových obchodech. Zde jsou jeho zkušenosti:

Knihy Computer Press — nenechte se zmást názvem vydavatelství, najdete v něm řadu titulů, které potěší hlavně děti. Ježíška potěšil nákup bez poplatku za dopravu při nákupu nad 300 Kč, což v kombinaci s často zasílaným stokorunovým slevovým kupónem činí ceny velmi příjemnými. Další výhodou je možnost prohlédnout si několik stránek prakticky z každé knihy. Jednotlivé tituly sice neměly uvedený termín dodání, ale přišly během několika dní.

Kasa.cz — pokud kupujete věci s cenou okolo tisíce korun, je Kasa.cz dobrou volbou, neboť při zaplacení předem vás doprava nebude nic stát. Termín dodání sice ani jednou nedodrželi (zdržení v řádu dnů), ale Ježíšek byl o této skutečnosti průběžně telefonicky informován.

Vltava.cz — doprava zdarma až při nákupu nad 2000 Kč, což se Ježíškovi povedlo dostatečně překročit, ale problém je, že narozdíl od dřívějška již není při platbě předem nabízeno rozdělení zásilky bez toho, aniž by se muselo za každou dodanou zásilku platit poštovné. U dvou titulů bylo překročeno deklarované datum dodání, takže Ježíšek musel zaurgovat rozdělení objednávky, aby dárky byly pod stromečkem včas.

Showpark.cz — do tohoto obchodu Ježíšek zavítal nejen kvůli špatným zkušenostem s Vltavou, ale především proto, že zde objednával titul, který není tak úplně snadno k sehnání. Na stránkách bylo inzerováno dodání v rozmezí 4-6 týdnů, ale již několik dní po objednání byl Ježíšek telefonicky informován, že titul bude dodán během dalšího týdne, což se také stalo.

Bílé zboží.cz — protože Ježíšek jeden z dárků kupoval na poslední chvíli, raději si těsně před objednáním do e-shopu zavolal (i Ježíška potěší volání zdarma na Zelenou linku), zda opravdu mají na skladě zboží, které tak bylo avízováno. Neměli, ale protože slíbili okamžité zajištění zboží, Ježíšek jej zakoupil. Zboží sice přišlo o den později než bylo přislíbeno, ale naštěstí stále ještě včas.

A jaké máte s nákupem dárků na webu zkušenosti vy?

0 thoughts on “Letošní vánoční internetové nakupování

  1. blbou, chtel jsem telku ale vsude maji termin oddani leden/unor
    malokde to maji napsany u zbozi, vsude jsem musel volat

  2. to PiDiBi… to asi nebyla mono / 54 uhlopříčka, co? To víš, i na MERCEDES se čeká několik týdnů. Jinak zpět k LACOVI. Obchody se dušují, že vše posílají včas a zpoždění svádějí na spediční firmy.

  3. Kosmas.cz – tradičně bez problémů, knížky dorazily za tři dny

    bartsport.cz – trocjí telefonická informace, dárky dorazily včas, poštou.

    cykloexpert.cz – požadovaný dárek neměli po objednání na skladě, tak nabídli dražší alternativu se slevou a doručili včas kurýrem.

    fitsport-jt.cz – pan majitel osobně poradil při výběru a dal speciální vánoční slevu, doručení do druhého dne.

    sportonvideo.com – až z Kanady dokázali vyřídit expresní objednávku a prostřednictvím FedExu poslali v pondělí
    tak, aby dorazila včas.

    Marken.cz – přihřeju si polívčičku, poslední zásilku jsme obchodním balíkem české pošty poslali dneska, aby ji zítra zákazník měl.

    Takže v podstatě všeobecná spokojenost, když se člověk vyhýbá Vltavě. Co mě mrzí u internet mall je fakt, že přestože se tváří jako jedna firma, většina obchodů působí samostatně, tj. nejde sdružit objednávku z různých poboček a zaplatit jen jedno poštovné,a dokonce nejde mít jen jednu registraci.

  4. jeden obchod?a proč tedy nejde na těchto obchodech nakoupit a poslat zboží dohromady, když to je všechno jeden obchod? A proč jeden použivá českou poštu a jiný C.S. Cargo? A proč se musímna každý zaregistrovat zvlášť ?:)

  5. SpokojenostLetos jsem byla velmi spokojena s Cpressem. Nakoupila jsem tam knížky, které přišly praktick okamžitě a navíc mne fakt potěšilo, že jsem neplatila poštovný. Navíc jsem dostala automaticky 10%slevu. Pak se mi dobře nakupovalo na http://www.kava.cz. Sice zboží přislo trochu později, ale přišel drobný dárek navíc :). Elektroniku jsem koupila na http://www.hifishop.cz – dodali mi všechno a včas. Jo a na sportovní oblečení byl skvělý Hudy sport – http://www.hudy.cz.

  6. registrace na malluAž na Showpark je to skutečně jeden engine (ne jeden obchod) a dá se přihlásit pod jedním uživatelským jménem do každého obchodu. Je fakt, že nemají společný košík (už půl roku říkají, že „zatím nemají“ 🙂 ale na požádání to jsou schopni grupovat.

  7. Mall.cz – jako vždy všechno perfektní, kontakt přes telefon (příjemné operátorky), dodávka včas (via ČP).

    Kasa.cz – také bez problémů, přeprava sice o den později (via PPL), ale na dotaz také reagovali rychle.

    Takže ve výsledku spokojenost 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *