Milionová stránka na český způsob

Pohádka tisíce a jedné ikonyZnáte tu cizokrajnou pohádku o The Million Dollar Homepage? Ano, to je ta o tom, jak za sedmero servery a desatero routery žil byl chudý britský student, který neměl nic jiného než nápad na vytvoření stránky, kterou by následně rozprodal po jednotlivých pixelech na reklamu. Jeden pixel za dolar, suma fimfárum za milion dolarů. Pohádka se chýlí ke šťastnému konci, v dražbě je posledních 1.000 pixelů.

Ale milé děti, netruchlete, i u nás se nedávno objevila podobná pohádková bytost. Jmenuje se 1000ikon.cz a měla by sloužit k vytváření zpětných odkazů. Přidání standardní ikony do 4 kB je zdarma pro prvních 1.000 odkazů. Ikony s nějakým získatelským kódem nebo ikony přes 4 kB jsou zpoplatněny symbolickou částkou (od 42 kč/měsíc). „Chtěl bych vytvořit unikátní sbírku ikon českého internetu, těším se na ten pohled, až bude web zaplněný funkčními ikonami,“ svěřil se mi autor projektu 1000ikon.cz Stanislav Tesařík.

0 thoughts on “Milionová stránka na český způsob

  1. …mě se tyhle stránky nelíbí. Je to jenom můj názor, ale zdá se mi to zbytečné a nepřehledné. Tohle si můžu najít i ve vyhledávači, když mě to zajímá (ani kategorie tam nejsou)… Zdá se mi to jako chytrej nápad, jak zbohatnout

  2. nejsou sami… stránek opravdu přibývá. Některé mají podobný styl jako ta původní. Zde autoři umožňují platit i smskami.
    http://bylijsmezde.cz to je jejich adresa. Řekl bych, že asi všem těmhle stránkám jde o to vidělat.. někteří to rafinovaně skrývají za to, že se chtějí kochat pohledem na ikonky vedle sebe .. to alespoň na té původní stránce co udělal ten angličan ten pohled za něco stojí, je to alespoň takový dobrý chaos :))))

  3. NapodobiteléNo já nevim, mozna je to jen dobrej napad jak zbohatnout, na druhou stranu kdyby tomu lidi vic verili a zaplnili to vetsima ikonama a bannerama, aby to bylo prehledny, mohla by to bejt dobra reklamni plocha, kdyby to bylo na strankach ktery dobre vypadaj, proc ne… Treba na tu milionovou stranku bych si banner nedal… ted jsem ale nasel tenhle web http://www.budtevidet.cz coz se mi libi, a mit nejaky podnikatelsky zamery, o reklame sem bych mozna i zauvazoval… 🙂

  4. Rádi bychom Vám přestavili http://www.whereinprague.com, nejnovější způsob prezentace na internetu.
    ‚WhereInPrague.com‘ je webová stránka na které firmy mající zájem inzerovat, mohou vložit své logo na místo, které odpovídá jejich reálné lokalizaci na mapě Prahy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *