Proč (ne)poslouchat Radio Wave

Za své peníze chci taky vlastní rozhlasovou stanici!Novou veřejnoprávní stanici pro mladé posluchače Radio Wave jsem začal poslouchat vzápětí po odeznění porodních bolestí. Po hudební stránce mi stanice ještě vyhovuje. Kytarovek je dost, dostane se i na nezávislejší hudbu, český hiphop se mi líbí, ale americkému už nerozumím. Potěšitelné také je, že stanice nevysílá reklamy. Problém je ale někde jinde. Jsem alergický na věty typu Čeká nás spousta skvělé muziky, Tak si to užijte nebo Buďte v pohodě a mějte fajn den. Také bych očekával, že posluchače alternativního rádia budou zajímat spíše informace o hudbě než přihlouplé SMS ankety. Moderátoři si ale asi myslí opak a místo toho, aby o uváděné skladbě něco řekli (minimálně ji představili), tak spíše jen tlachají nesmysly a vyzývají posluchače ke komunikaci přes ICQ. O trapnostech vzniknuvších ze snahy být vtipný za každou cenu nemá cenu mluvit.

Cítím se diskriminován. Platím poctivě rozhlasové poplatky (dokonce třikrát!) a mám pocit, že jsem veřejnoprávnímu rozhlasu ukradený. Drtivá většina teenageru poplatky neplatí a přesto dostane vlastní stanici. Ale co mají poslouchat třicátníci toužící po alternativní hudbě a kultivovaných moderátorech?

0 thoughts on “Proč (ne)poslouchat Radio Wave

  1. ZbyvaZbývá snad jen to R1, ale to asi sám víš… Nic jiného rozumného prostě není.
    Jednou mi jeden známý povídal, že to Rádio1 je „nějaký podivný, protože tam jsou všichni klidný a maj divně depresivní ospalý hlasy“…. což je krásná ukázka reakce na neustálou masáž obyčejných hnusných rádií, kde pořád jenom ječí a nutí být člověka „cool“ (brrr), takže už pak náhodnému posluchači normální hlas z rádia připadá divný. Osobně to tak nemám, ale dosti lidí asi ano, a tím pádem mají nová rádia pocit, že to tak je správné? Nevím….ale už asi 10tý rok tu mám R1 a nějak to nejde a nejde přeladit jinam 🙂

  2. SENIOR…. vzbuď se a nesnaž se poslouchat rádio pro „mladé posluchače“. Ty již nemůžeš pochopit, co je zajímá. Vždyť jsi SENIOR (nebo jak tě zakategorizovat)!!! Přelaď zpátky na ČR_1 a vykašli se na úvahy o placení … od toho jsou přece rodiče (to je trend). Takovej HELÍK a její DLOUHÁ NOC tě přeci musí uspokojovat.

  3. Ty jsi HelíkTy jsi Helík, protože autor má v podstatě pravdu, jenom si říkám, že s tím my třicátníci už nic nenaděláme 🙂 Nechci brát mladým rádio i když si ho zatím neplatí. Co bych za to dal já, kdybych byl ještě teen a ČRo vysílalo něco podobného už pro nás. Ale chci se pozastavit nad tím, že Český rozhlas nemá stanici pro mne. Vemte dnešní nabídku dle věku v úvaze. ČRo2 Praha mě zatím ještě nedrží v houpacím křesle s papučema na nohou, Wave už hraje poněkud pro mladší publikum a „Knoflíky lásky“ z ČRo1 k smrti nesnáším. Vážná hudba je fajn, ale zatím jen pro určité chvilky. Co tedy s lidmi, jenž se narodili v období 1970 až 1980? Kde nám hrají?

  4. Proč třikrát???Poplatky se platí za domácnost. Čili pokud máte tři rádia, platíte jako zaměstnanec jeden poplatek. Jiné je, jste li podnikatel s dvěma auty, jejichž náklady si odepisujete. Např. doma a na chalupě jeden poplatek (domácnost), jako podnikatel s provozovnou a dvěma auty druhý a třetí poplatek. Je li někdo odpovědný trigamista (odvozenina od bi-gamisty) který má tři domácnosti, musí platit třikrát. Ale jinak k tomu fakt není důvod. :-))

  5. My máme v práci bohužel všichni naladěný centrálně rádio Blaník. Někdy je to takový hnus, že si radši pustím do sluchátek hudbu z mé knihovny muziky- která je dost bohatá a vyhovuje mi….Protože reklamy typu :Jé, „Pól“ má koule.. slyším v tomto rádiu 100x denně a už zvracím jen při té vzpomínce. Jinak je pro mě konzumní Evropa 2. Vždyť jsem jenom žena.Ne.

  6. ja jsem z roku 1971 a kdyz uz pustim radio, tak jedine Radio Petrov, nic lepsiho nenaladim … prazsky vyber a stromboli stejne nikde nehraji

  7. reakceto Milos: yeah, radio 1 je skutečně jednička

    to Vojtin: Akropolis znám, na můj vkus až moc studentské rádio

    to Langusta: ve tvém případě skutečně platí „Nevěř nikomu, komu je nad třicet“

    to Karel: děkuji náčelníku, že si se mě zastal

    to Štěpán: platím jednou za domácnost, jednou za kancelář a jednou za služební auto, tři domácnosti zaplaťpánbu nemám

    to Evička: ty koule má „Po“, ne „Pól“ — nevěřím, že byses se svými dětmi kdysi nedívala na Teletubbies

    to Hotovson: 1971 — dobrej ročník, co?

  8. PAVEL…. jsem PAVEL HORŇÁK, vole. Nehraj si na žalozpěvce a pusť si nějaké internetové RADIO … myslím, že jich je poměrně dost s muzikou z ´80 let. Sám autor propagoval internetový příjem WAVE, takže si vypni tuner a zapni tu svou „486“. Nebo mi chceš skutečně tvrdit, že máš „jezevce“ někde u okna s drátem na topení namísto antény? ……. nezapomeň se zhoupnout v křesle.

  9. KarelJsem Karle ročník 72 a ČRO mi vyhovuje. Radiožurnál, dobré zpravodajství. Praha, rozhlasové hry či čtení z knih, si rád poslechnu, hlavně večer před spaním, nebo ve vaně.Vltava dobré jazzové pořady a jiné, třeba dokumenty či literální pořady. Wave, dobrá kulisa na práci u počítače, nebo doma, možná moc hiphopu. Regionál, jediné, hrůza a děs. Šestka je dobrá na publistiku, poslouchám často. Sedmička, taky dobrá na zprávy. Tak vidíš, třicátník si u veřejného rozhlasu vybere. Jinak poslouchám taky expres a R1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *