Telefonování přes internet

Co se chystáProgram Skype, umožňující telefonování přes internet úplně zadarmo, se před týdnem představil ve verzi 2.0. Novinek je celá řada, nejpodstatnější je podpora videohovorů. Za pozornost stojí také možnost sdružovat kontakty do skupin (například Práce, Rodina, Přátelé). Skype je skutečný fenomén, a tak asi nepřekvapí, když si jej přední český VoIP operátor Fayn.cz vybral do duelu při představování vlastních služeb.

Spekulativně znějící domény SkypeIn.cz a SkypeOut.cz sice ještě nedávno návštěvníky přesměrovaly na titulní stránku Fayn.cz, ale v této chvíli zbývá jen pár dní do spuštění mikrowebů, kde se bude výše zmíněný duel odehrávat. Možná už do konce tohoto týdne bude představen další nový web VoIP telefony, který by měl být největší galerií VoIP telefonů a zařízení v Česku. Už dnes má její vývojová verze několik set fotografií.

Tak mě napadlo, že bych konečně mohl zkusit provolat kredit 0,40 EUR, který mám ve Skypu. Alespoň si vyzkouším kvalitu volání z internetu na pevnou linku.

0 thoughts on “Telefonování přes internet

  1. Myslím, že při dostatečně rychlém připojení volajícího ze SkypeOutu nebude žádný problém, jelikož i při volání na jiný počítač mám pocit, že kvalita je lepší než u normálního telefonického hovoru.

    Samozřejmě, že rychlost připojení to může ovlivnit, já disponuji rychlým kabelem od Chella…

  2. kvalitaJa mam „jen“ asynchronni adsl s mensi rychlosti a kvalita hovoru je velmi nizka a zvuk „bleje“. Patrne zpusobeno tim, ze je to asynchtonni, kde je upload 4x mensi nez download. Nevim, skype me moc nenadchnul, navic se jedna o proprietalni sw a po precteni clanku na root.cz k nemu nemam velkou duveru.

  3. Nevite co si instalujeteNo chlapci, nechci vam brat entuziasmus, ale nevite co si s admin pravama davate na svuj komp. Nevite kdo to posloucha a nevite co se vam na komp dostava. To ze skype dava trafic v nedokumentovanym formatu a da se tam zabalit cokoliv a licencni ujednani, ktere vyzaduje bezmezny souhlas s cimkoliv by nemelo uzivatele nechat chladnym.

  4. to PMTo, že nejsem paranoidní sice neznamená, že po mně nejdou, ale svoji pravdu nehodlám skrývat! Ne, vážně, nemyslím si, že by někdo měl zájem špehovat komunikaci několika milionů lidí, kteří Skype používají. Mnohem výnosnějším obchodem je nabízet těmto lidem komerční volání mimo internet. A právě to Skype dělá.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *