Jak se zajistit na důchod

Nabízím revoluční řešeníZ rozhlasu jsem si právě vyslechl reportáž o budoucnosti důchodového zabezpečení. Mluvilo se tam i o tom, že by měla být uzákoněna povinnost spořit si na důchod. Známá fakta o tom, že populace stárne, doplnila redaktorka hláškou, že bychom měli více plodit děti, aby dnešním třicátníkům měl kdo přispívat na důchod.

Napadlo mě, že by se tato myšlenka mohla ještě rozvést. Co takhle uzákonit povinnost dětí (až vyrostou) přispívat na důchod vlastním rodičům. Rodiče by tak byli motivováni nejen k plození dětí, ale také k tomu, aby z nich nevychovali povaleče, kteří by jim na důchod nebyli schopni přispívat.

0 thoughts on “Jak se zajistit na důchod

  1. jiné řešenínezávisle na tom, jací potomci naším přičiněním vyrostou.

    Uvažoval jsem, že bych v příhodném čase vyloupil banku. Vše bych naplánoval a neměla by se stát chyba. Ani v případě, že bych byl přichcen při činu to nevypadá věru zle.

    1. vyjde to a strávím podzim života v exotickém kraji, budu mít na to, abych se dostatečně nechal obsluhovat místním exotickým personálem a užíval si.

    2. nevyjde to, pak je třeba se postarat, aby trest byl minimálně doživotní. pak mám též vystaráno, jen komfort nebute takový, jako v bodě 1.

    Pak mohu veškeré hry politiků s penzijním systémem pustit z hlavy. Kde bude ten borec, co se mnou dnes sjedná kvalitní důchodové připojištění a spoření, až to budu potřebovat?? Bude už prdět do hlíny……..

  2. Nejsi prvni, koho to napadlo…Laco, koukni do volebniho programu ODS a najdes tam temer to same, co navrhujes. Deti budou mit moznost cast svych plateb socialniho pojisteni posilat primo svym rodicum…

  3. Mám zatím jen dvě děti, takže nemám čas na psaní a jdu vyrábět další………Snad budou vydělávat dost, budu náročná důchodkyně.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *