Co přitahuje internetové provokatéry?

WandalovéV těchto dnech byl spuštěn web Vandalové.cz, který se chce snažit pomáhat a radit každému, kdo se stal cílem útoků vandalů. Stránky se věnují především speciální sortě vandalů působících na webu, mohlo by se proto uchytit pojmenování WANDALOVÉ. Autoři výše zmíněného projektu mají s wandaly vlastní zkušenosti a mně se vkrádá na mysl otázka, čím si ti lidé pozornost wandalů zasloužili. Osobně si myslím, že napadení se „provinili“ především tím, že vyčnívali z řady. Otázkou zůstává, zda na sebe upozornili výjimečným nadáním nebo výjimečnou naivitou.

0 thoughts on “Co přitahuje internetové provokatéry?

  1. „Postizeni“ na sebe upozornili svou naivitou, absenci vkusu, absenci smyslu pro ironii, sklony k totalitnimu jednani a v neposledni rade jsou samozvanymi vudci „nevinnych“ a „utlacovanych“ a ja jeste nevim kterych.

  2. totální absence vkusu a humoru je spíš na straně komposťáků, stejně tak sklony k nevyprovokovanému urážení, lžím, pomluvám a totalitnímu jednání. „postižení“ se především nenechali zastrašovat a vydírat od šikanující partičky samozvaných „vládců diskusních fór“, za které se komposťáci považují.

  3. Vandalové? Toť otázkaPředevším děkuji za odkaz na projekt Vandalove.cz. Myslím, že ani přílišné „vyčuhování“ a ani případná „naivita“ nemůže být omluvou pro internetové vandaly a jejich činy. Například takový virtuální „útok“ na návštěvní knihu slečny, která se zajímala o morčata… zahlcení diskusního fóra o weblozích nesmysly, zásahy do soukromí druhých lidí (zveřejňování jejich soukromých fotografií, tajné focení, pořizování tajných nahrávek) atd.

    Samotní vandalové mimo jiné tvrdí, že svým cílům „nastavují zrcadlo“. Myslím si, že se sami vandalové nechovají vhodně ke druhým lidem. Museli opustit diskusní fórum Lopuch.cz, protože tamní správci už dále nehodlali snášet jejich útoky na tamější diskusní kluby. A tak bych mohl pokračovat…

  4. Pokračování?To Poohman) Ucho možná jsi :-). Pokud si to chceš přečíst, můžeš se podívat na zmíněný web.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *