Satelitní navigace TomTom

První zkušenosti
Satelitní navigaci jsem si chtěl koupit už letos v únoru. Seděl jsem již dokonce v pražské prodejně Sunnysoftu a sledoval marný pokus prodavače nainstalovat do mého PDA software TomTom. Měl jsem smůlu, holandský výrobce navigačního softwaru měl tehdy problémy s registrací svých produktů, což mě stálo asi hodinu času při bloudění v Itálii. Naproti tomu jsem ale zase ušetřil tisícovku, o kterou mezitím NaviPack TomTom zlevnil. Navíc balíček nově obsahuje poměrně kvalitní GPS přijímač Bluetooth SiRF III Haicom.

Překvapilo mě, že i na mém stařičkém iPAQu HP 1940 navigace běhá velmi svižně, výpočet trasy Chomutov-Mnichov trval asi 10 sekund, kratší trasy jsou spočítány v mžiku, stejně jako přepočet trasy při špatném odbočení. Jen podle hlasové navigace bych se jezdit neodvážil, někdy jsou hlášky „pana Miloslava“ dost krkolomné (Po dvoustech metrech sjeďte a potom sjeďte), ale obrazová navigace je přesná. Ač je pokrytí ČR udáváno jen 39%, názvy ulic najdete prakticky i v každé vesnici a zatím jsem nejel po silnici (vyjma nedávno otevřených nových úseků), kterou by TomTom neznal.

Dokonce je tomu naopak. Minulý víkend jsem totiž jel s kamarádem po Praze, přijíždíme ke klasické křižovatce na Opatovské (žádný kruhák) a z přístroje se ozve: Jeďte vlevo na kruhovém objezdu, třetí odbočka. Překvapen jsem byl však jen já, stavba kruhového objezdu na této křižovatce je prý na spadnutí.

0 thoughts on “Satelitní navigace TomTom

  1. „Pan Miloslav“ to ví dopředu – je totiž ze země, kde „zítra znamená již včera“.
    Jinak minulý týden jsem kupoval GPS a ten SiRF III je fakt dost dobrej.

  2. CenaAhoj Laco, kolik tě to celý vyšlo. Mam staršího Asuse Mypal a uvažuju o něčem podobném a jestli to máš vyzkoušený, šel bych do toho.

  3. to MiMProklikni si odkaz na NaviPack TomTom. Za 5.990 Kč bez DPH dostaneš program Tom Tom (ve verzi 5.210) s mapami 18 evropských zemí, dvacetikanálový GPS přijímač Bluetooth SiRF III Haicom, držák na PDA do auta a dvě nabíječky (PDA a GPS receiver). Ještě jsem si koupil za 650 Kč bez DPH kartu SD 1 GB (pokud nepojedeš napříč Evropou, mohla by stačit i karta 512 MB). To je vše.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *