Časopis Cinema konečně objevil internet

Po dlouhých letech
Znám člověka, který si kupuje časopis Cinema od počátku devadesátých let. Webové stránky tohoto magazínu patřily zhruba do roku 2001 k místům, kam jsem si chodil číst filmové recenze přejímané z papírového časopisu. To bylo ale ještě v době, kdy Cinema patřila vydavatelství Albatros vlastněného Bontonem. Jenže pak se Cinema stala majetkem vydavatelství Burda a web Cinema.cz zůstal Bontonu, který jej sice provozuje dodnes, ale přetvořil jej v nevýrazný filmový webzin sloužící především k propagaci filmů uváděných Bontonfilmem.

Mezitím časopis Cinema opět změnil majitele, již zhruba rok patří řecké společnosti Geronia. Redaktorům časopisu se po jisté době konečně podařilo přesvědčit vydavatele, že mít vlastní stránky je dobrý nápad a po několika měsících práce se výsledek dostavil. Základem webu jsou pochopitelně recenze, kterých jsou zatím v systému asi dvě stovky (premiéry od září loňského roku) a každý čtvrtek úderem půlnoci se objevují nové. Pod recenzemi mohou návštěvníci webu procentuálně hodnotit jednotlivé filmy.

Zaregistrovaný návštěvník může přidávat i krátké slovní komentáře (takové ultraminirecenze), které se ale nezobrazují ihned. Teprve když uživatel ohodnotí několik filmů a redaktoři usoudí, že dotyčný o filmech něco ví a umí slušně zformulovat větu, je v redakčním systému povoleno zobrazováni jeho komentářů. Tento postup, který se nám osvědčil ve starších verzích stránek slouží k tomu, aby měli návštěvníci jistotu, že informace na stránkách mohou brát za bernou minci a nebyli obtěžováni výkřiky nějakých exhibicionistu či bláznů, jak tomu bývá na mnoha jiných serverech, řekl mi k tomu redaktor Cinemy Ondřej Vosmík.

Jsem rád, že mi k webu ČSFD přibyly další filmové stránky, kam má opravdu smysl chodit.

0 thoughts on “Časopis Cinema konečně objevil internet

  1. Hezký web. Barevně sladěný, přehledný a čtivý. Tak to má být. Jen jim tam ještě vše 100% nefunguje. Například „Prodej DVD“. Ale jinak super.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *