Neberte mi eBanku, bitte

Tohle jsme si nedomluvili Petře!
Nedávno jsem byl na pracovním obědě s několika významnými finančníky. Jedním z nich byl i Petr Kellner, který mě mezi dršťkovou a gulášem se šesti požádal, jestli bych se na svém vlivném blogu, který již dávno dosáhl světové proslulosti (a to zvláště na Litoměřicku), nemohl pochvalně zmínit o eBance, protože ji potřebuje dobře prodat. Rád jsem to udělal.

Za pár dní mi Petr zavolal, aby mi poděkoval. eBanku už prý koupili nějací Rakušáci co mají ve znaku dvě zkřížené koňské hlavy. Nechápal jsem. „No to je ta banka co má tu přiblblou reklamu s tím zoufalcem co po nocích vlastním tělem zakrývá reklamy konkurence na autobusových zastávkách,“ snažil se mi ještě pomoci.

To hlavní se mi ale už říci neodvážil. eBanka do dvou let zanikne a o mé peníze se bude starat banka, jejíž jméno nedokáži ani správně napsat.

0 thoughts on “Neberte mi eBanku, bitte

  1. Dostal se ke mě drb, že přejmenovávání není zase tak horké, protože Rakušáci koupili mojí milou banku hlavně kvůli dost dobrě použitelné značce. Tak uvidíme. Každopádně je to jenom drb.

  2. Telefonicka nabidkaMě osobně zase například strašně otravuje, že mi z eBanky často volají s nějakou nabídkou, kde prý musím nejprve potvrdit svou identifikaci nějakýma jejich přiblblýma dotazama. na to se mi odpovídat nechce, protože nikde nemám já zaručeno, že mi volají opravdu z eBanky. Proč bych jim to měl říkat, když mi chtějí jen něco nabídnout? Tak je pokaždé pošlu někam do háje. Nemám totož důvěru v to, že jdou opravdu z eBanky. A pokud ano, tak se stejně nejspíš jen snaží vytřískat nějaké pníze.

  3. AMULETY… tak ty prachy vyberte a kupte si amulety od ČIKA … má je ve slevě !!! Tomu říkám slušná investice.

  4. 2Petr Ozoganno já se obávám, že to asi nebyla až tak úplně eBanka – jsem u nich už cca 2 roky a ještě nikdy se mi nestalo že by mi volali… když už něco, tak píšou maily, ale to je většinou výzva abych se dostavil na pobočku buď z důvodu končící platnosti certifikátu pro netbanking, nebo pro výměnu platební karty… takže mi za ty dva roky psali přesně dvakrát 🙂 jinak o sobě vůbec vědět nedávaj…

  5. to PJNo počkej, občas vážně zavolaj. Tak dvakrát do roka mi zavolá „osobní bankéř“, jestli prý nechci půjčit peníze. Ale rozhodně nechtějí potvrzení identifikace pomocí nějakých dotazů (jak píše Petr Ozogan). Pošlou certifikační kód, který si z mobilu mohu přečíst jen po zadání PINu.

  6. Telefonicka nabidkaVolali mi už třikrát asi během tří měsíců. Chtěli vědet začátek mého rodného čísla s tím, že oni řeknou ten zvytek za lomítkem. Tak jsem je pooslal někam, protože rodné číslo se dá zjistit i jinde. Při druhém zavolání jsem už s něma polemizoval, že jim nevěřím, že jsou z eBnky. Nabízeli sice ověření pomocí certifikačního kódu. To jsem ale odmítl, protože si myslím, že nabídku mi mohou udělat i bez ověření mé totožnosti. Potřetí (včera) jsem se s něma odmítl bavit hned na začátku, protože jsem na to neměl čas. Proto mě zajímá, zda se také tatko někomu ozvali. Asi si budu muset zajít na pobočku a ověřit si to.

  7. to Petr Ozoganzrovna dneska říkali na CR1 že takhle posílaj e-maily a lákaj z lidí osobní udaje (jako že to banka potřebuje kvuli obnoveni ztracene databzae) a většinou prý je to v angličtině..

  8. ty rakouské zkřížené hlavy jsou tu jediná banka, co nabízí kreditku national geographics s ledním brtníkem.

  9. Laco, nerozuměli jsme siLaco, mrzí mě, že jsi si má slova špatně vyložil. Není to ale jenom moje vina, i když připouštím, že můj zlozvyk mluvit u jídla s plnou pusou mi často přináší problémy (jako když jsem před lety chtěl koupit nějakou pořádnou banku, zaskočil mi utopenec do krku a místo pokynu „Kup mi banku Barings & Barings“ jsem ze sebe dostal jen „Kup mi e-e-e“ (to byla ta cibule z utopence) „banku…“ a znáš to, lidi se můžou přetrhnou, aby mi vyhověli. No nic, chtěl jsem se toho omylu, který je neustále ve ztrátě, zbavit. Znáš snad jinou místní banku, která by místo zlatých vajec sypala do hnízda jen červená čísla? Prostě jen nerad dlouho čekám. Ale jinak Ti děkuju, s prodejem jsi mi pomohl a až zase vyzvednu wurstenky na další měsíc, zvu Tě na revanš zase já. Teď bych si jen potřeboval spočítat, kolik jsem díky Tobě vydělal. Neznáš nějaký dobrý web o Excelu? Nebo že bych ten Microsoft koupil? To by mě pak třeba proškolili za nulový fíčko…

    PS: Za kolik máš stravenky ty? Asi u nás založím odbory, už 3 roky za 65 a za to se teda moc nerozšoupnu…

    Tvůj Petr

  10. Ještě hledáš ten Excel?Petře,
    zkus Dataspectrum (http://www.dataspectrum.cz)

    A kdyby tě to nebavilo, můžu Ti spočítat výsledek sama za nějaký drobný (procento). Jako bonus umím vykouzlit daňovou optimalizaci tak, že z Tebe i Laca udělám sociální případ nad kterým se ustrne každý finančák. A první konzultace je samozřejmě zdarma.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *