Nová loga České televize

Rozporuplné pocity


Magazín DigiZone.cz zveřejnil novou podobu log České televize. Nejdříve jsem se podivoval nad tím, co vše lze vydávat za logo. Souhlasím s tím, že v jednoduchosti je síla, ale sázet v záplavě budoucích digitálních stanic pouze na čísla? Současná tradiční loga ČT1 a ČT2 vycházejí z dobrého nápadu spojení písmen čt do podoby televizní obrazovky. Připouštím, že jejich kulaté tvary jsou již delší dobu nemoderní a už vůbec nemají nic společného s logy ČT4 Sport a ČT24, která ale zase mají šmrnc a korespondují se současnou grafikou veřejnoprávní televize.

Vůbec si nemyslím, že nápad sjednotit loga jednotlivých programů České televize je dobrý. Každý program má jinou cílovou skupinu a té by měla být přizpůsobena i podoba loga. Ale pokud se někdo rozhodl vydat cestou jednotné podoby, i přes řadu budoucích kritických hlasů jsem přesvědčen o tom, že se výsledek opravdu povedl. Ale zvykat si budu dlouho.

Nová loga ČT

15 thoughts on “Nová loga České televize

  1. Nesedí mi…Klasická obrazovka ČT je velmi dobrý nápad, ale skutečně zastarává (viz obdélníkový tvar dnešních obrazovek). Nové logo ČT mi přijde přijatelné, byť na první pohled připomíná spíše samotné písmeno Č než spojená písmena Č a T. Loga jednotlivých kanálů považuji za slabá čárka nad číslem je velmi slabý rozlišovač v záplavě čísel. Výhrady bych měl i k řezu písma, ale předpokládám, že ten je zvolen s ohledem na zobrazení v malé velikosti na televizní obrazovce.

  2. To je hrůza! 🙁Omlouvám se, ale nová loga jsou fakt hrozný. Bez nápadu… Proč se u nás pořád musí měnit kdejaká loga? Viz např i Radiokomunikace?
    BBC má například stejné logo já nevím jak dlouho, resp. jen s minimálními změnami?

  3. Zde souhlasím s jedním internetovým názorem: Pokud jste někdy byli v Terezíně, či čtete válečnou literaturu faktu, loga až nechutně připomínají tzv.koncentráková písma a číslování.
    Takže říkám jasné NE!!!

  4. Změna je sice život, ale s ničím se to nemá přehánět. Chápu, že jednotný styl log je fajn, ale tohle se mi nelíbí – být na jejich místě, tak nechám udělat jiné vzhledy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *