Nová Škoda Fabia

Přichází královna třídy


Víš, kámo, tohle už tady kdysi bylo. Ale ty jsi bráško ještě malý, nemůžeš to všechno znát, proto asi netušíš, jak Škoda představovala na sklonku éry socialismu svůj majstrštyk. U Bertoneho navržená karoserie Škody Favorit byla koncem osmdesátejch let postupně uveřejňována dílek po dílku v časopise Svět motorů. Ale dnes máme foťáky v mobilech a počítače s tím vévévé, takže se na špionážní fotky nový škodovky podíváš jen pár hodin poté, co auťák vyjede mimo polygon.

Co na tom, že nová Fabia je maskovaná tak, aby vypadala jako novej Swift. Tím se hochu nenech zmást, Fabia II je auto, ne nějaká nákupní taška z asijského tržiště. Krásný auto. Přední maska alá Roomster je tváří Škodovky třetího tisíciletí, boční linie naštěstí nepodlehly trendu aut vypadajících jako nafouklé žabičky a zádi dominují koncová světla s nezaměnitelným céčkem, kvůli kterýmu jsem si tak zamiloval OII.

Hele brácho, nedej na ty, co ti budou po třetím pivu v zaplivaný hospodě tvrdit, že Škodovka neumí dělat auta. Nech je bejt, za jejich vytuněnými kadety zůstane na silnici jen oblak zamindrákovanosti. Ty buď pyšnej na to, že novej evropskej etalon třídy malejch aut se narodil v tý vesnici kousek za Prahou.

3 thoughts on “Nová Škoda Fabia

  1. Jo… třetí pivo… to je cesta k oscarovejm rolím… bravo Laco. Ta fotka, to je velmi cenný úlovek. Při tvém čtení jsi mě vrhnul fakt do té doby, co jsme každou sobotu dopoledne odhalovali v tom Světě motorů, tu levej zadní blinkr, tu zpětné zrcátko. Ještě v sobě mám ten tehdejší pocit objevitele…

  2. No, souhlas. Akorát bych se ohradil vůči tý vesnici. My tady kámo máme i KINO.

    😛

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *