Nejlepší ceny na internetu

Měli by vlastníci kamenných obchodů nenávidět Centrum.cz?


Před pár dny představil portál Centrum.cz novou službu pro mobilní telefony honosící se sloganem Ušetřete při nákupu stovky až tisíce korun! No nekupte to. Zvlášť když je to zadarmo. Instalace do telefonu proběhla rychle a já se těšil, jak teď budu moci odkudkoli vyhledávat nejlepší ceny zboží v 1.765 internetových obchodech a 7.580.457 produktech. A ono to opravdu funguje. Jen si nedokáži představit jiný smysl této služby než ten, že si třeba v hospodě při debatě s kamarády zjistíte parametry právě diskutovaného produktu, případně si prohlédnete jeho obrázek. Rozhodně bych nesázel na to, že si najdete e-shop, ve kterém výrobek prodávají nejlevněji. Nalezené produkty totiž nejsou řazeny podle ceny a zmást by vás mohlo i neuvedení informace, zda je cena s DPH nebo bez DPH.

Pokud chcete za každou cenu naštvat prodavače v kamenném obchodě, doporučuji raději službu Peněženka, o které jsem psal již před více než dvěma lety. Jak mi sdělil Michal Pobežal ze společnosti Mall.cz, která zmíněnou službu provozuje, v současné době se denní počet SMS dotazů na cenu zboží pohybuje v řádu desítek. Pochybuji, že nová aplikace z Centra bude úspěšnější.

8 thoughts on “Nejlepší ceny na internetu

  1. PR a nic vícDo Centra občas dojde někdo s aplikací, kterou by chtěl prodat. Jinak by nic takového ani nespouštěli.

    Úspěch to mít samozřejmě nebude mít žádný, ale Centrum potřebuje zoufale ukázat, že něco dělá a když není schopno ukázat vlastní práci, bere s povděkem cokoliv co mu někdo za pár korun nabízí.

    Význam to má v tom, že Centrum může vydat tiskovou zprávu, že se něco dělají.

  2. Re: RailbotNapadá tě jiný důvod proč by Centrum mělo spousštět něco co jim nic nepřinese? A nebo to dělají jen kvuli tomu, aby velice špatně kopírovali Google? To si nemyslím.

  3. Re:XirkPodle čeho soudíš že to nic nepřinese, mě to užitek celkem přináší.
    Ty tam pracuješ že tě tak zajímá co jim to přinese? Anebo spíš nějaký chudák od konkurence, tipnul bych.
    Mě se ta aplikace náhodou docela líbí i když své chyby má a dokázal bych si jí představit použitelnější.

  4. Re: XavianNeumím si představit užitek z aplikace, která nerozlišuje cenu s a bez DPH.

  5. jde toMne se to docela libi. Je fajn ze je do mobilu aspo neco. Pouzivam alůe spise mapy do mobilu.

  6. Většina dnšních mobilů zvládá java, takže si můžete do svého miláčka nainstalovat Operu a používat jakoukoliv z podobných dostupných služeb – zbozi.jyxo.cz, zbozi.seznam.cz, atd.

  7. Většina nejsou všechny, ale pokud má Peněženka pouhé desítky dotazů, tak mi opravdu není jasné proč se Centrum vůbec snaží oslovit takto nezajímavou tržní niku.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *