Půjdete k volbám do Evropského parlamentu?

Internetový volební speciálNemám rád roky končící lichou číslicí. Sudé roky totiž vždy v červnu nabízejí možnost volby, kdy se můžete rozhodnout, zda jít nebo nejít volit. A já se rád rozhoduji. Dokonce tak rád, že jsem dosud žádnou stranu nevolil dvakrát. Některé mi to ostatně i samy znemožnily — Občanské fórum, Občanská demokratická aliance a na politický hřbitov míří i Unie svobody (neměl bych proto letos konečně volit komunisty?).

Za pár dní se konají volby do Evropského parlamentu a s termínem voleb bude přibývat internetových volebních speciálů. Tradičně jako jeden z prvních přispěl se svoji troškou do mlýna zpravodajský server iDNES, v jehož speciálu najdete obecné informace o volbách, přehled politických stran a jejich stručné vizitky, probíhají zde on-line rozhovory s kandidáty na europoslance a nechybí ani podrobné zpravodajství o nadcházejících volbách. Navíc si můžete vyzkoušet hlasování ve volbách virtuálních.

Volební speciál na iDNES pochopitelně nabídne i výsledky, ale osobně pro tyto účely doporučuji volební server již léta provozovaný Českým statistickým úřadem, kde se dozvíte téměř i to, jak volil váš soused.

6 thoughts on “Půjdete k volbám do Evropského parlamentu?

  1. VyřešenoJá to mám celkem jednoduché. Jelikož už dva měsíce nemám platný občanský průkaz a pokud se zejtra tam zejtra dostanu, tak to zase páni (i paní) úřeníci nezvládnou včas vyřídit. Stejně nejsem přesvědčen koho vůbec volit.

  2. Mám také vyřešeno…Vzhledem k tomu, jaký mám vztah k Evropské Socialistické Unii, mám rozhodnuto. A protože jsem majitelem dobrmana, je celkem jasné, jak volební lístky použiju…

  3. Vůle by byla…Bohužel jsem o jeden den nestihl termín podání žádosti o voličský průkaz. Sice souhlasím s Arthurovým názorem, ale primární motivací jít k volbám pro mne byla původní Špidlova plamenná prohlášení, že s výsledkem voleb spojí existenci vlády – po jednoznačných preferencích na ně však (klasicky) zapomněl…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *