Jak vypadá úzce zaměřený blog

Bude stejně úspěšný jako Mobil.cz?


Záběr mého blogu je velmi široký. Je o všem a o ničem. Ale jsou blogy, jejichž zaměření je užší než Katova ulička v Kadani. Tak jako před pár dny spuštěný FotonMag, jehož stránky jsou výběrem informací o polovodičové technologii LED (Light Emitting Diode – světlo emitující diody), o tom jak se tyto výrobky promítají do běžného života třeba prostřednictvím LED svítilen a o věcech s tímto spojených, jako například o bateriích do svítilen. Stránky vyjadřují osobní postřehy a spíše technické informace většinou převzaté z důvěryhodných zdrojů než marketingové řeči.

Autor webu Petr Mitošinka mi sdělil, že za vznikem Fotonmagu není nic jiného než fandovství. A já jen dodávám, že určitě jde o stejné fandovství jaké Petra před deseti lety vedlo k založení veleúspěšného magazínu Mobil.cz.

9 thoughts on “Jak vypadá úzce zaměřený blog

  1. stránky josu velice zajimavé, zrovna včera jsem je objevil… téma je zajimavé nejen pro techniky, ale i vyznavači outdooru si naleznou inspiraci, kterou čelovku do jeskyně a kterou na noční vandr…

  2. Laco, podle cehou soudite, ze Mobil byl nebo je veleuspesny? Zajimala by me ta konkretni meritka uspesnosti. Predem diky za odpoved.

  3. to fandorPřipouštím, že prodej zavedené akciové společnosti nemusí být vždy jejími vlastníky chápán jako úspěch, ale jsem přesvědčen o tom, že právě prodej společnosti MobilMedia vydavatelství MAFRA úspěch pro zakladatele Mobil.cz byl.

  4. Co ale znamena zavedena akciova spolecnost? Ciste teoreticky to muze byt treba poloprazdna skorapka s pozlatkem diky silenstvi zvanem dot com bublina na jedne strane a prebytkem hotovosti u risske medialni firmy na strane druhe. K tomu trochu bullshitu a mame tu podhoubi pro uspesny exit. A pokud vim, tak nikde verejne neprobehly informace o tom exitu. Slysel jsem ruzne urban stories, ale fakta zatim ne.

  5. – poloprazdna skorapka s pozlatkem
    – silenstvi zvanem dot com bublina
    – risske medialni firmy
    – trochu bullshitu
    – uspesny exit
    – urban stories

    Hele ty fandore, přestaň tady házet machry do placu a koukej si najít nějakou babu…

    Ať máš po večerech něco lepšího na práci než pročítání Eura…

  6. Hele, Petre, nejakej argument k tematu by nebyl? A jestli ti neni nejaka z vyse uvedenych myslenek jasna, klidne se zeptej, rad ti ho vysvetlim.

  7. Jsou to krásné stránky a navíc z oboru, to si počtu. Píšou tam zajímavě a poutavě, řekl bych že i pro laika.

  8. Hledam a nic nemuzu najit. Hledal jsem totiz informace o _exitu_ spolecnosti mobil server, clanek s informaci o fenomenalnim obratu 9m/20 zamestnancu za rok 1999 znam. A u listin nejsou financni vysledky zdigitalizovany. Takze jsme tam kde jsme byli 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *