Ceny léků na internetu

Ministerstvo zdravotnictví spustilo nenápadnou „killer“ aplikaci


Před více než dvěma lety se na Lupě Aleš Miklík zmínil o tom, že najít na internetu informace o lécích není vůbec jednoduché, natož aby se o zákazníky praly internetové lékárny. A i když ani dnes si acylpirin na internetu nekoupíte (narozdíl třeba od paralenu), zásadní posun v informovanosti pacientů nastal včera, kdy se na webu Ministerstva zdravotnictví objevila stránka s informace o cenách a výši případného doplatku léčivých přípravků, které budou platit od 1. dubna (to není apríl). Kliknutím na konkrétní balení nalezeného léku se otevře přehledná tabulka s podrobnými údaji o přípravku, přičemž si následně můžete nechat zobrazit příbalové informace, léčivé přípravky se stejnou účinnou látkou nebo obdobné léčivé přípravky.

Tak nevím, je možné nové stránky považovat za internetového domácího lékaře nebo za doslova „zabijáckou“ aplikaci?

9 thoughts on “Ceny léků na internetu

  1. to MarekTo jsem ale „kopyto“. „Pýřím“ se a „zpytuji“ svědomí, snad za to může první jarní „pyl“. „Pykám“ za to, že jsem se nechal unést vyjmenovanými slovy po „P“, kde acylpyrin chybí.

  2. Zabijácká není ani tak ta aplikace jako výše doplatků, které jsem se tam dozvěděl. A samozřejmě u nejdražších položek z těch, co beru, není žádný jiný lék se stejnou účinnou látkou…

  3. Tak mě napadlo, kolik % asi lidí, kteří potřebují nezbytně nějaké léky, se umí pohybovat na netu?

  4. [Mod] – informácia o cene a doplatku je štandardnou službou každej lekárne. Naši aktuálny zákazníci si to zistia tam, naši budúci sú už na sieti. Moja obľúbená skupina 40-60 ročných „zdravých“ hypertonikov na sieti rastie.

  5. Pikipokud moje velmi praktická lékařka nevytáhla „mé“ léky přímo ze šuplete, doplácela jsem v uplynulých letech napříkald na antibiotika nebo antialergika bežně 300-500 korun, naštěstí tak 1x za 2 roky, jinak žádné léky neužívám a kdyby ano, nechala bych si poradit od té své velmi praktické co ano a co ne, rozhodně bych se neřídila cenou, ale chápu, že i to se někdy musí, bohužel.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *