Nová internetová databáze WiFi připojení

Zacíleno na kavárenské povaleče


Jen pár týdnů existuje web wifi-in.cz, jehož cílem je vytvořit dostatečně velkou databázi míst s bezplatným WiFi připojením. „Máme rádi kávu a produkty automatů nás neuspokojují. Zároveň jsme z pracovních i studijních důvodů závislí na připojení k internetu. Je pro nás tedy velmi užitečné vědět, kam jít na to kafe (nebo prostě nějak zazdít díru v rozvrhu) a zároveň mít možnost být online. Navíc je pro nás zbytečně drahé mobilní připojení, sami se ale dost pohybujeme a občas je prostě třeba rychle něco vyřídit na internetu. A pak se tedy hodí vědět, kde všude je dostupné připojení. A jelikož jsme nenašli žádný kvalitní zdroj těchto informací, rozhodli jsme si ho vytvořit,“ popsal mi důvody vzniku nového webu jeden z jeho autorů František Pác.

Na projektu je znát, že autoři jsou z Prahy, neboť více než tři čtvrtiny míst s WiFi připojením uvedených v databázi je z metropole. Proto jsem musel přidat alespoň jedno přípojné místo z venkova.

8 thoughts on “Nová internetová databáze WiFi připojení

  1. no v praxi v tom až zas takový rozdíl není ne? 🙂 každopádně dík za link, patřím přesně do cílové skupiny tohoto webu…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *