Na 1. máje opět s komunisty

Je Laco levičák?


Měli jsme dnes, stejně jako loni na 1. máje, jet do Prahy na Letenskou pláň na akci 1. máj bez komunistů a nikdy jinak. Jenže Adam dostal v pátek neštovice a v kalendáři rodinných akcí se muselo začít škrtat. Dnes dopoledne jsem tak jen s Klárkou navštívil rekonstruované Planetárium v Mostě. Hned vedle se konala akce místního Okresního výboru KSČM. Prodrali jsme se do prvních řad a především díky Klárce rázem spadl věkový průměr přihlížejících o několik let. Vydrželi jsme poslouchat projev komunistického senátora až do konce. Musím přiznat, že kdybych byl komunistickou zkušeností nezatíženým mladým člověkem hledajícím životní ideály, musel bych zatleskat. Takhle jsem se jen musel hlídat, abych se hláškám typu Zahraniční reakcionáři u nás rozehrávají své špinavé hry nesmál příliš nahlasat.

Při prvních tónech Písně práce, která komunistickou manifestaci uzavírala, jsem ale raději zavelel k odchodu. Přišlo mi totiž velmi komické, jak práci vzdávají čest důchodci z města s nejvyšší nezaměstnaností v republice.

KSČM Most

18 thoughts on “Na 1. máje opět s komunisty

  1. hurá, hurá, huráI já musím v této slavnostní příležitosti trochu zavzpomínat 🙂 Není to tak dlouho, co naše třídní, coby otrodoxní komunistka, trestala neúčast na prvomájových oslavách poznámkou a dokonce jednou vyhrožovala i třídní důtkou. Stejně tak není ani dávno, kdy jeden z  mých spolužáků oslovil jednoho z komunistických předáků mezi učiteli rovněž na naší základní škole:“ soudruhu učiteli….“ a on mu na to razantně odpověděl: „nejsem žádný soudruh a nikdy sem jím nebyl….!!!“. Jo a taky to není tak dávno,kdy o mé účasti nebo neúčasti na studiích na střední nebo vysoké škole rozhodovala naše domovnice a jiní jí podobní intelektuálové. Totiž to oni nejlépe věděli, jestli Ti může komunistická strana věřit……

    Laco ještě chvilku vydrž, za chvíli budeš na těhle shromážděních stát sám. Každý druh nakonec vyhyne….Hmmmm. Bohužel ale přijde další a nikdo neví jestli nebude horší.

    Jasnou mysl a čest kapitalistické práci!

  2. to TomíkPravdu díš. Z těch lidí v Mostě už opravdu nešel strach. Revoluční myšlenky jsou jim vzdáleny a jejich dělnická pěst už vyměkla. Úplně jim stačí, že se takhle občas sejdou, zanadávají na poměry, dají si levnou klobásku s desítkou a ti aktivnější vyrazí na pravidelný autobusový zájezd do Terezína či k památníku Rudé armády.

    Bát bychom se měli mladých lidí, kterým je dobře v sociální síti. Také oni, stejně jako důchodci s třešničkami v klopě obstarožních sak, mají rádi levnou klobásku s desítkou, ale jednou za čtyři roky nejsou liní sundat tepláky a z Planety N@va slétnout do volebních místností, aby si prostředním volebního lístku ČSSD aktivovali pohodlný život na sociálních dávkách na další čtyři roky.

  3. oranžováTo já dnes díky nafukovacímu hradu zabloudil na 1.máj ČSSD k chomutovskému divadlu. Zatímco ratolesti vesele skákaly, zaujal jsem místního předáka oranžovou bundou a tak jsem byl poctěn stravenkou na guláš. Děti dohopsaly a stravenku už třímalo dalších 100 Chomutováků a guláš nikde. Přesný obraz naší politiky – nejprve sliby a potom h…o. Bohužel stejně to funguje i u ODS.
    P.S. Harmonikář i dirigent dělali co mohli, ale i kulturní vložka stála za prd. Píseň práce nebyla …

  4. No prosím, já taky nebyla na Letné, ale ve Vejprtech a v Chomutově, kde jsem viděla jednu krásnou žlutou stavbu nízkou, rozlehlou, nově opravenou, po levé straně cestou na Prahu. Co je to??

  5. to Mod.V Chomutově žádná krásná žlutá stavba, nízká, rozlehlá a nově opravená NENÍ. Snad jedině Shellka, ale ta zase není směrem na Prahu.

  6. Lacoježyš,, Shelku poznám:-))), taková stavba to je jako klášter nebo co, nebo muzeum, nevím, bylo to žluté, krásné a opravené:-)

  7. to Mod.No já si to myslel. Ale zmátl mě přívlastek „nízká“ (i když chápu, že pražákům se nízkou může zdát každá stavba menší než Žižkovský vysílač). Ta stavba, která Tě milá Mod. zaujala, je místní knihovna, jejíž kvalita se prudce zvedla v roce 1995, kdy jsem tam nastoupil do výkonu služby jako první civilkář v její historii.

  8. Lacokdyž jsem řekla „nízká“ „rozlehlá“, chtěla jsem naznačit, že je širší než vyšší:-)), co do stylu stavby, připomněla mi nemocnici Na Slupi v Praze, ale bylo to moc rychlé a já neřídila, kdyby jo, tak bych si zastavila. Knihovna, jo to by mohlo bejt, ale asi ne odjakživa, pořád tipuju na nějaký klášter, původně:-) No a jinak, já nejsem žádný pražák:-), můj muž když mě poprvé vezl „domů“ tak při vjezdu do „města“ pravil “ Tohle je Tvoje rodné město? No to si děláš prdel!“ :-))
    Jinak je supr, že tam u Vás ještě pořád kvetou i třešně:-))

  9. Tomikus Vejprtama běžně nic moc:-), byla jsem se tam podívat ve studiu H na ty pískovcové kvádry z kterých se budou v červenci sochat ty veliké sochy.

  10. děkuji ModTak to nic..já myslel, že jsi krajánek… :-)…Ale jinak hned U Slupy přes trať máme kanceláře :-)…

  11. Tomikujá jsem krajánek úplně z druhého konce republiky, z pod Lysé Hory:-))Slupí a kolem té trati jezdím z Vršovic do Podolí, jinak tam ty končiny moc neznám a vždycky se mi podaří projet opačně aspoň jednou jednosměrkou:-)))

  12. KNIHOVNAANO! Hned jak Mod uvedla „krásná, žlutá, opravená“ … hned jsem věděla, že jde o krásnou, žlutou, opravenou naši knihovnu! Těší mě, že se líbila a že jsi Laco chlapsky přiznal doby, kdy jsi tady pobíhal jako civilkář 🙂 Dodnes na tebe vzpomínáme! 🙂

  13. to JirouškaNazdár! Vítej doma. Také si na knihovnu občas vzpomenu, obzvláště ve chvíli, kdy mi přijde upomínka.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *