Vypsaná fiXa: Fenomén

Nedoporučují tři ze čtyř psychiatrů


Víš, kámo, hned první skladba nový desky týhle pardubický partičky ti připomene, že punk není mrtvej. Ale nemusíš si běžet vetřít cukrovou vodu do vlasů, hned v dalším fláku se totiž dočkáš kytarovejch rifů ponurejch jak nádražní bufet před zavíračkou. Následující dvouminutová vypalovačka s příhodným názvem Trampolína tvejm nohám jasně naznačí co maj dělat, abys pak znaven zůstal u další písně stát v úžasu nad tím, jak lze vměstnat všechnu melancholii světa do pěti strun.

Hele, brácho, ještě než se zaposloucháš do textů, zvedni hlavu ke křemíkovýmu nebi a poděkuj digitálnímu bohu, že seslal na zem CD nosiče. Gramodeska by se ti totiž ohrála dřív, než bys stačil pochopit alespoň desetinu toho, co se básník snažil říct. Texty jsou totiž abstraktnější než Grossova upřímnost. Je to jako bych se ti snažil vysvětlit, že nový album Vypsaný fixy je lepší než ta předchozí, ale zároveň její starší desky nejsou horší než ta nová.

Jo a naskenoval jsem ti obal nový desky. Jestli tam nenajdeš alespoň čtyři fóry, tak do toho vlaku, ve kterým jedou fandové Vypsaný fixy, raději ani nenastupuj.

Vypsaná fixa - Fenomén

9 thoughts on “Vypsaná fiXa: Fenomén

  1. VYSMAHLÁ PIXLATen tvůj textík, Laco, ten je dobrej. Co dobrej, výbornej. A „bufáč“ je nezapomenutelnej. Kapelu neznám, ale po večerech si párkrát tvůj text ještě přehraji.

  2. BUFETOVÝ BLUESJo, atmosféru nádražních bufáčů znám. Dvacet deka vlašáku, plátek sekaný, rohlík a desítka na spláchnutí toho svinstva. Je to už skoro dvacet let, ale občas se mi to vrací. Jako třeba dneska.

    A samozřejmě díky za pochvalu, GTI.

  3. Připadá ti to taky tak tragických pět T?
    Já jsem blázen
    jdu z jeskyně ven
    a cítím, jak moc hořím
    nespoutanym plamenem
    a ty si ta
    co to rozpočítá
    na koho to slovo padne
    řekne ratata.

  4. miluju jejich texty … fakt moc, fixu zeru =)
    no neobvykla a prave proto paradni recenze :o)

  5. fenoménVýborná recenze, je to přesně tak, fenomén je úchvatnej a starší věci nejsou horší.. Prostě Márdi, Meyla, Mejn a Pítrs.. ;)))))

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *