Smrt Ivana Hlinky v souvislostech

Jak rychlá jsou internetová médiaDnes v půl druhé odpoledne podlehl následkům autonehody trenér naší hokejové reprezentace Ivan Hlinka. Zpráva smutná a šokující.

Pro tuzemské zpravodajské servery je to pochopitelně zpráva dne. Většina z nich nejdříve přinesla zprávu o trenérově autonehodě a zhruba půlhodiny poté byly tyto články aktualizovány o informaci o skonu. Nejrychlejší byly Novinky, kde se však v jednom článku mísily informace o tom, že je Ivan Hlinka „mimo ohrožení života“ s titulkem již hovořícím o smrti. Vzápětí se tato informace objevila na Lidovkách a pozadu nezůstal ani server iDNES. Ještě hodinu po trenérově smrti ale kupříkladu Atlas stále informoval o tom, že „Ivan Hlinka je právě na tomografickém vyšetření mozku v tunelu“.

Tiscali v té době raději o nehodě neinformovalo vůbec. Alespoň zde nehrozil podobný trapas, jako se podařil v souvislosti se smrtí Karla Zicha. Jen o něco méně nevhodné se mi však zdá uvádění souvisejících článků na Lidovkách. Obsah článků Hlinka věštil dobře, omluvenky se mu nescházejí nebo Růžička odmítl asistovat reprezentačnímu trenérovi totiž působí v zrcadle tragické události jako „velmi vzdáleně související“.

3 thoughts on “Smrt Ivana Hlinky v souvislostech

  1. Ach joJeště jedna souvislost s touto tragédií mě napadla. Jakpak se asi tváří ten řidič Avie (pokud za to opravdu mohl on), když zjistil, že zabil Ivana Hlinku, kterého má (měl :-() celý národ rád. To je skoro na mašli…

  2. Nejen řidičMyslím, že o zábavu postaráno mají i v té karlovarské prádelně, neboť snad v každých novinách je fotka, ze které lze vyčíst telefonní číslo napsané na boku Avie.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *