Stávka učitelů

Očima žákyně 2. A


– Klárko, vysvětlila vám paní učitelka proč nejdete v úterý do školy?
– No, protože je stávka
– A víš co je to stávka?
– Hmm, to znamená, že škola nemá peníze na elektřinu a na topení, a proto je stávka, aby se na to vláda upozornila
– A co tomu říkaly děti?
– Kluci měli radost, že nemusí do školy
– A ty?
– Mně je to líto, ale zase mám radost z toho, že máme hodně úkolů a musíme doma dohnat co kvůli stávce zameškáme

17 thoughts on “Stávka učitelů

  1. to @TeoMně už bylo podezřelé, když se Klárka na sklonku letních prázdnin začala těšit do školy. Marně si lámu hlavu po kom to má.

  2. Laco, prisaham, ze jsem ve tvem meste pred x lety v inkriminovanou dobu nebyl!!! Prisaham!!! Ani na minutu! 🙂

  3. STÁVKALaco, postoj tvé dcery by se mohl nakonec i vykládat jako postoj stávkokaze. Z pozice státotvůrce ovšem bych to viděl tak, že Klárka musí být učitelkou. A bude po stávkách 🙂

  4. to RojChci tomu věřit, Roji, žes v mém městě před x lety v inkriminovanou dobu nebyl. Otázkou ale zůstává, kde tehdy byla Markéta.

  5. STÁVKOKAZ?Kdepak, GTI, Klárka se stávkou souhlasí. Bojí se totiž toho, že by ve své oblíbené škole musela být potmě a v mrazu.

  6. Paní učitelka lhalaPaní učitelka lhala,neboť topení a elektřina je placena z rozpočtu zřizovatele (města) a pro navýšení kapitoly RUD obcím stávka namířena není. Zřejmě se styděla dětem přiznat, že jí jde jen a jen o to, aby měla vyšší plat.

  7. zatím se smějuKdyž vidím ty zoufalce ve školství, nevím, jestli se mám smát, nebo brečet.

    Pokud bych přece, jen zvolil smích, tak mě přejde přesně za 1 rok a 4 měsíce. To jde syn do školy. Pak začnu přemýšlet, jak vybrat školu, kde neučej uklízečky, zkrachovalci a zoufalý učitelky.

  8. adekvátní ohodnoceníTo Petr K.: Poradím vám, vyberte školu s adekvátně ohodnocenými pedagogy, jestli tedy takovou najdete

  9. 2VankeltVýzkumnící se maj proti učitelm jak prasata v žitě. (bohužel osobní zkušenost)

  10. to VankeltChápu to správně, že ve výzkumné sféře jste všichni finančně zajištěni a nehrozí vám tma a mráz?

  11. 🙁Život je děsně nespravedlivej! Náš Kryštof mastí v úterý do školy, protože učitelé v jejich škole nestávkují… (asi mají platy vyšší, než ve škole o pár bloků dál) a zrovna on je pravým opakem Klárky… Vypadá to, že by Klárka měla rovnou převzít ministerstvo, ne?

  12. Klárko, oni ti lžou ….Řekl bych, že to dítě nedostalo správné informace, učitelům přeci nejde o že škola nemá peníze na elektřinu a na topení, ale jak sami říkají, jde jim o peníze na MZDY ? …. Stačí si přečíst denní tisk a citace jejich odborářů.

  13. Stávka je prý proto, že bude do školství pouštěno míň kapříků a rodiče si tudíž budou hradit ve škole pro děti už vše počínaje učebnicema. Ale naše škola nestávkuje, je tam přísný pan ředitel a prý mají platy dobrý, říkala dcera. 🙂 a o tom to je

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *