Jak ušetřit na daních

Paroubkova svatba za všechny prachy


Není to veselé čtení. A to nemyslím Blesk, Právo nebo nedejbože Haló noviny. Mám na mysli zpravodajský týdeník Týden. V každém čísle se dočtu minimálně o jedné kauze svědčící o tom, jak si z nás představitelé státu dělají srandu. Čert vem miliony obchodníka s elektřinou Grosse, lapálie bazarového kovboje Topolánka s nákupem ojetého Volva jsou stejně komické jako jeho obhajoba leteckého mezipřistání na rakouské sjezdovce a čerstvému ženáčovi Paroubkovi bych také ještě odpustil, že cestou za svou nastávající spal a chudák tak nemohl tušit, že řidič jeho limuzíny to pálí dvoustovkou.

Ale zítra vyjde v Týdnu článek o tom, jak kabinet ČSSD v posledních dnech svého vládnutí jedním podpisem Bohuslava Sobotky odpustil daňový nedoplatek ve výši 26 milionů Kč majiteli hotelu, ve kterém měl bývalý premiér nedávno svatbu. A to už mě trošičku naštvalo. Opravdu si na to nepamatuji,“ říká po roce a čtvrt exministr Sobotka. Podívejte, to je strašlivá konstrukce,“ brání se Paroubek. Všechno jsme zaplatili.“

Tak podívejte se, pane předsedo, já myslím, že to je hrubý omyl. Zatím jsme totiž platili jen my. Ale doufám, že už brzy bude účet vystaven i vám. A to takový, že si to bude pamatovat i váš stranický kolega Sobotka.

7 thoughts on “Jak ušetřit na daních

  1. Je to už docela směšné. Ale víc to je znamení o neuvěřitelné troufalosti volených zástupců – to si fakt myslí, že se na to nepřijde? Týden mám rád, protože se nebojí šít jak do opozice, tak do vládní koalice. I když – přiznejme si to – někdy prvoplánově a hloupě (zrovna kauza, kterou nazvali Volvolánek…)

  2. Já si taknějak asi možná určitě myslím, že takovému systému se říká „klientelismus“. Jo a úplatkářství se správně nazývá „lobbing“. ;-/

  3. Zrovna dneska jsem si říkal, že je nejvyšší čas vyhlásit konkurz na premiéra čestného, pravdomluvného, slušně se chovajícího, nekradoucího, bez kostlivců ve skříni a s uspořádaným rodinným životem. Aby se to do těch voleb stihlo… :/

  4. Jo, mě to pokaždý (promiňte mi to slovo) nasere. Už je to fakt hanba, jak se jich zákony netýkají a jak jim všechno to lhaní projde… Já nevim, já prostě neumím usínat s představou tý laxnosti: „no jo, uklidni se, to bylo ve vysoký politice vždycky…“. Ach jo, co dělat?

  5. Už 18 let dělám ohledně daní, ale nikdy a nikde jsem se nesetkala s variantou “ odpustit daně“. Abych pravdu řekla, kolem mne nikoho ani nenapadlo se s tím vytasit. A jak tak čtu, tak je to celkem normální varianta??!!

  6. Elizono jo, taky bych ještě pochopila “ prominutí penále“, ale to by chudák malej musel skoro 13 zaplatit. Asi je sociálně slabej, no:-)))

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *