Srozumitelný PLUS kapitalismu

Viděno očima fanouška Evy a Vaška


Už jste to slyšela paní Nováčková? U nás za barákem… No víte přece kde bydlim ne? Néé, to néé, místo v důchoďáku mi naši mladí ještě nesehnali, takže furt bydlim v těch bejvalejch šachťáckejch panelákách mezi Chomutovem a Jirkovem. Jóó, tam jak ještě nedávno stála ta NORMA. A právě vo tom chci mluvit. Tak ten supermárket tam postavili poměrně nedávno, že jo. A teď si přectavte, že ho letos v létě začali bourat. No, svatá dobroto, takový škody, úplně novej barák to byl, snad ani vymalovat tam nestihli.

Celý to zbořeniště vobehnali dřevěným plotem a za pár měsíců tam najednou stál némlich stejnej vobchoďák, jenom už to nebyla Norma, ale PLUS. No řekněte, paní Nováčková, je todlecto normální? Lidi nemaj co do huby a kde bydlet a tady se zbourá úplně novej barák a hnedka se tam postaví něco úplně stejnýho. Dyť i u tý nový pokladny tam furt sedí ta Květa z vedlejšího vchodu! A dneska mi ve výtahu říkal ten mladej inženýr, co furt sedí u těch internetů, že prej tam někde psali, že se ty sámošky Plus teď budou rušit.

Já snad zase začnu chodit starýmu pro kafe k Židovi.

12 thoughts on “Srozumitelný PLUS kapitalismu

  1. Jo, teta, kéž by se dalo chodit pro kafe k Židovi. Jenže z toho Žida, kam já pro kafe chodil, je teď Tesco. Nebo Lídl? Ne, Penny to je. Čert aby se v nich vyznal…

  2. Pro med já chodíval ke strýcovi Votépkovi. Bydlel na kraji dědiny a hned za humnama měl velkou louku, plnou květů. A za ní les se spoustou akátů… Joj, to byl med. Ne jako ten dnešní, dováženej z Číny a plnej antibiotik. Do Jednoty jsem chodíval pro lanšmít a modrý mlíko v pytlíku…

  3. Náhodou v Lydlu teď mají skvělé kávy zrnkové nemleté a taky olivové oleje s feferonama a červeným pepřem a úžasné sherry a portské, nikdy tam nechodím až tůhle v sobotu omylem a HLE, takové poklady, dneska sem tam byla znovu!
    btw zítra výjde na DVD Saturnin:-)

  4. dík za tip na saturnina!
    tescu se nikdy nechtělo do malých prd… (jako k nám) a toto je pro ně cesta. zrovna tu nějaký plus krám otevřeli, tak chválabohu že to nekupuje lidl.
    lidl má akorát sortiment od nezvyklých dodavatelů (turecko, německé zbytky, v poslední době polsko), čili ho fak nemusím.

  5. díky mocjéžiš, za saturnina megadík. Jedna z mých nejoblíbejějších. A ačkoliv nejsem moc velký příznivce přesunu kniha -> televize, v tomto provedení to nemá k ideálu daleko. Teda především z vizuálního hlediska – Havelka, Vízner, Lipský.
    Díky tomu jsem mu ochoten ospustit ne zcela věrnou podobu

    btw – saturnina mám i v mp3, kdyby měl někdo zájem…

  6. k obchodůmU nás teď postavili megaobchodní centrum – Bondy. Z hlediska obchodů nic extra, ale mě zaujala jedna vlastnost. Je u toho nadzemní (nekryté) parkoviště. Zajímalo by mě, jak se z něčeho takového odklízí sníh – na velkej pluh tam není místo, malej by musel rejdit jako myšohryz. A taky ho není kam dávat – nejsou tam dělící pruhy, kam by se dal odhrnout a dolů se házet nedá – je tam autobusák.

  7. penny a plusDíky za informaci – mám kousek u domu oba zmiňované a rušení by se mi moc nehodilo – každej z obchodů má něco do sebe. Přiznám se,že tam chodím radši, než do hypermárketů, kde do mě neustále naráží nákupním vozíkem, pokud se zamyslím a vypadnu z tempa nakupovací kolony.

  8. BETELNÁ ŠLEHALaco, za odpozorovanost mluvy ti musím zvednout všechny palce. To sedlo.

    P.S. Prosím tě sundej už toho panáka ze záhlaví… to už fakt snad raději Evu a Vaška… 😉

  9. jak říkátezase tam prodávaj stromky…a jsou dražší ještě víc než loni.Voni už nevěděj za ty košťata chtít…Řeknu starýmu a ten fikne nějakou tu větef v lese. …A co kapry mladá paní??? Mají tam taky??? Jojo…ale to bysme museli snad vykrást banku…a beztak to schválně cpou bahnem a kostma…
    Ale co mě tam zaujalo….takový krásný svítílka…a ono jak to roztomile pořád bliká….cena nicmoc…ale když to koupíte hned po vánocích..tak za tu cenu máte hned troje

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *