Dámský klub na Radiožurnálu 1

Ukradené rádio


Chtěl jsem v novém roce dát Radiožurnálu týden, maximálně dva. Teprve pak jsem se chtěl podělit o své zkušenosti s poslechem nové podoby veřejnoprávní stanice. Ale musel jsem to napsat už dnes. Zítra ráno po deváté hodině, kdy skončí ranní blok Jana Pokorného, totiž přeladím.

Moc jsem se snažil dát Lucii Výborné šanci. Ale nejde to. Její hlas patří jinam. Stejně jako hodinový rozhovor s Arnoštem Lustigem, který si dovedu představit třeba na stanici Praha v neděli odpoledne. Ale v pracovní době od Radiožurnálu očekávám informačně efektivní zpravodajskou stanici (bez hudebních úletů jako jsou Kelly Family nebo Modern Talking) a ne unylou tlachárnu na způsob Frekvence 1.

Například nevím k čemu mi je informace, že duet Lucie Bílé a Petra Hapky je dle mínění moderátorky krásný. Když už, tak mělo být sděleno, že písnička je úúúžasná a mám si jí užít. Tohoto přívlastku jsem se nakonec dočkal alespoň v telefonátu jisté důchodkyně, která jím označila podobu nové stanice. Výborně, cílovou skupinu posluchačů tedy už máme.

Po zjištění, že svými příspěvky bude posluchače pravidelně oblažovat Halina Pawlowská, jsem už začal být sprostý. A to jsem ještě nevěděl, že po Lucii Výborné se mikrofonu chopí moderátor Milan Bílek. Až se začnou prodávat mluvící plyšoví medvídci, budou mít jeho hlas.

Závěr je tedy jednoznačný. Barbora Tachecí, která mi ještě nedávno mohla být ukradená, mi teď ukradla rádio. Čert ji vem!

Související články:
Radiožurnál čekají převratné změny
Skončit bez rozloučení (Roj)
Rozpaky reformovaného Radiožurnálu (Pixy)
Radiožurnál nebo Radiobulvár? (Jirka Bureš)
Stesky nespokojených posluchačů (web ČRo1)
SOS Radiožurnál!!! (Roj)

23 thoughts on “Dámský klub na Radiožurnálu 1

  1. pro mě ne…Přiznám se, že od vynálezu mp3 moc rádio neposlouchám. Rád si vybírám hudbu podle nálady a informace podle potřeb, což staví rádio do poměrně nevýhodné pozice.

    Na základě tvé starší glosy jsem si dnes ráno při cestě do práce naladil radiožurnál a vyzkoušel jak moc je „úžasně nový“. Zřejmě jsem ho poslouchal v podobnou dobu (cca 11h), protože zmiňovaný duet (dívám se…) jsem slyšel taky. Ten bych ale označil za vrchol mého cca 40ti minutového poslechu.

    Nejprve mě totiž „překvapil“ (investigativní) průzum názorů na projev prezidenta, kde bylo (překvapivě) zjištěno, že s ním část lidí souhlasí a část ne. Poté mě dorazila výborná lucie výborná, která výborně dokreslila výbornou investigativní reportáž o opravě mostu přes labe kdesi v horních kotěhůlkách. Jméno města mi vypadlo, protože mě lucka vyděsila dotazem (na reportéra), jestli se o něj máme bát když zrovna stojí na tom mostě co ho mají opravovat.

    Přiznám se, že jsem chvilku nevěděl jesti v tom není nějaký humor, který jsem nepochopil, ale po dalších moderátorských kouscích mi došlo že je to jen neschopnost. Ať žijí koncesionářské poplatky…

  2. VEŘEJNOPRÁVNÍ SUTERÉN[1] Ano Petře, v souvislosti s výsledkem ankety a způsobem jeho prezentace mě napadla věta z filmu Vrať se do hrobu: Velká většina maturující mládeže má již jasno v tom, čím chce v životě být. Je tu však ještě celá řada těch, kteří v tom jasno nemají.

    Jestli jsi poslouchal kolem jedenáctý, tak sis možná stejně jako já všiml také toho, že v celou se sice ozvalo klasické časové znamení, ale už chyběla informace nejen o čase, ale také o tom, jakou stanici posloucháme. Prostě rovnou jely „zprávy“.

    Ale to jsem ani nezmiňoval, to jsou „drobnosti“, horší je to, že hudební dramaturgie míří stále níž a níž. Kelly Family jsem dnes slyšel z ČRo1 vůbec poprvé, ale počty skladeb od skupin ABBA nebo Elán jdou za poslední dva dny už snad do desítek.

  3. Obrovský ŠOKVčera, když jsem si v šest naladil ČRo1, jsem se málem rozbrečel. Dnes ve dvanáct totéž. Nemyslím si, že bych si po měsíci dokázal na nový komerční formát Radiožunálu zvyknout, nechápu proč Rada Českého rozhlasu (která nové schéma schválila) chce mít z ČRo1 „veřejnoprávní Frekvenci 1“. Teď už jen čekám na přímý přenos z ložnice prezidenta, na což jediné se asi noví moderátoři zmůžou (omlouvám se, původně jsem chtěl vyčerpat svou slovní zásobu sprostých slov na adresu Barbory Tachecí, ale uklidnil jsem se).

  4. VEŘEJNOPRÁVNÍ VELRYBA[3] Rozumím Ti, Martine. Když jsem dnes uslyšel z úst Banánové rybičky větu: Pro Radiožurnál, Hana Pawlowská, spisovatelka, tak jsem se prostě neudržel. Byl jsem tak… ROZČÍLENÝ!

  5. hlášení školního rozhlasu…[2] víš, co se týče hudebního doprovodu jsem celkem tolerantní – chápu že někomu se líbí to, někomu zas tohle (i když kulhánek označil an angel za nejlepší mučící nástroj tisíciletí), takže nad výběrem hudby bych zavřel obě oči (nebo uši).

    Co mě ale vytočilo, byly nabízené informace a způsob jejich předání. To co jsem dneska zaslechl byla tak na úrovni školního rozhlasu mírně nadprůměrné střední školy…

    [4] Ty nemáš rád paní malinu obrovskou? vždyť ta paní radí polovině čechů „jak přežít…“ a její historky jsou stejně k popukání jako historky petra novotného… 😛

  6. Vita vas Raiobulvar!Jiz jsme si vyslechli nazory na presidensky projev od Miro Zbirky a nasi investigativci problem sleduji a brzy prinesou i nazory Ester Ladove a viteze Vyvolenych na tento projev. Sledujte RadioBulvar!

  7. věřím, že bude lípPodle mne pokud byl někdo zvyklý poslouchat do teď Radiožurnál, tak bude jednoznačně zklamán jak výběrem hudby tak podáním zpravodajské části. Ale třeba si to uvědomí a změní se to k lepšímu – holt jsem od přírody optimista 🙂 – já si počkám, jak to bude vypadat za měsíc. Doufám, že lépe než jejich webové stránky 😉

  8. sem tam…[9] Rž jsem nikdy předtím neposlouchal a zklamán jsem byl stejně. Možná to je tím, že když občas usmívám nad vtípkama mareše z E2, jsem si jistej, že ten člověk nedostává přímo miliony z mé kapsy (a přesto je občas vtipnej). U výborné je to přesně naopak…

    [11] Zapomenu doma flash disk nebo fm transmiter a cesta pak v autě nějak neubíhá…

    Já osobně, bych tvoji otázku upravil: K ČEMU VLASTNĚ POTŘEBUJEME STÁTNÍ RÁDIO?

  9. já bych něco napsal ale ještě jsem tu hrůzu neslyšel, tak jdu na to. Bo Vaše komentáře plné emocí mi nedají si to nepustit na plný koule.. 😀
    Tak doufám, že nebudu tím brakem zklamán..

  10. VEŘEJNOPRÁVNÍ (ROZ)LADĚNÍ[11] K tanci a poslechu?

    [12] Ač pravicového smýšlení, kloním se k variantě státního rozhlasu. Ovšem ne v podobě veřejnoprávní Frekvence 1.

    [13] Ten přípodotek, Roji, ten je DOKONALÝ. Takový veřejnoprávní!

    [14] Brzo, Bobe, brzo. Pro maximální zážitek z nového ČRo1 doporučuji poslech až po 9. hodině. Pokud se nemůžeš dočkat, jak bude dopoledne vypadat vysílání Radiožurnálu, nalaď si F1.

  11. Ano, je to strašnéJe to jedním slovem STRAŠNÉ. A smutné zároveň. Kurnik, ale co poslouchat? (myslím tím rádio)

  12. přeladit se dáRádio Česko je ok. Přeladil jsem na něj. A učím se podcast a sem tam dávám šanci i Českému rozhlasu Sever a ČRo Plzeň. Zkus to taky tak.

  13. CHCE TO ELÁNNalijme si čistého lihu, přečetl jsem, Laco, tvůj článek a přečetl jsem diskuzi… říkám si, hergot, je to fakt tak hrozný? Tak jsem dnes jel pár hodin sám autem a pustil si tedy ten rozhlas. No, první, co jsem zaslechl byli Eláni… což má pro můj hudební vkus opravdu devastující účinky. Ale vydržel jsem. Co já se všechno nedozvěděl… historka o Tolkienovi kontrovaná informací o výstavě čokolád někde v Semilech… to už mi hořklo… vše tak přitažlivě až tajuplně sdělováno, že jsem zapomínal i řadit… No, popravdě, přeladil jsem po hodině na… CD.

    P.S. Tak mě napadá, jaképak asi radio poslouchají ti, co tvoří radiožurnál…

  14. VEŘEJNOPRÁVNÍ STEZKA ODVAHYDěkuji, GTI. Za odvahu, že sis to naladil. Já už u té parodie na veřejnoprávní rádio dnes chyběl (azyl jsem našel na Radiu 1). Mrzí mě to, ale změnu formátu ČRo1 vnímám jako zradu, podraz, podvod na posluchače. Dlouho se tam nevrátím…

    Teď už ale opravdu nevím, proč platím koncesionářský poplatek za tři rádia.

  15. fashionhauseChanel Mini White Tote delivered to anywhere
    $218.00——$113.00 Save: 48% off

    * Chanel Mini White Tote – The smaller version of his big brother.
    * This bag is made with the Famous quilt known by Chanel, leather used for this handbag is AAA quality white lambskin and is second to none.
    * Comes with: Dust Bag * Care Book * Serial Number * Receipt Size: 5.9″ x 3.9″ x 7.8″.

    Please check out our website:
    fashionhause There are top quality of replica watches and handbags for sell
    with perfect weight, feel, and like the originals.or email us:fashionhause@yahoo.com

    Louis Vuitton Lodge PM delivered to anywhere
    $159

    * 27cmL x 23cm H x 12cm W
    * Louis Vuitton introduces a new modern bag in Monogram Multicolore canvas, the Lodge.
    * A casual shape with many rich details, the Lodge features two exterior pockets with golden buckles, a natural cowhide nametag, and a wide shoulder strap.
    * Finished with signature yellow topstitching and golden LV rivets.
    * Monogram Multicolore canvas with natural cowhide trim.
    * Shiny golden brass hardware.
    * Ruby alcantara lining for white; mole alcantara lining for black .
    * Two exterior pockets with metallic buckles and natural cowhide leather trim
    * Natural cowhide leather nametag .
    * D-ring for hanging charms or other accessories.
    * Wide natural cowhide shoulder strap * Zipped opening * Yellow topstitching, tinted edges, golden rivets * Interior patch pocket
    * Monogram Multicolore is a creation of Takashi Murakami for Louis Vuitton.

    Please check out our website:
    fashionhause There are top quality of replica watches and handbags for sell
    with perfect weight, feel, and like the originals.or email us:fashionhause@yahoo.com

    [url=http://www.fashionhause.com]replica handbag[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com]replica handbags[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]handbags chanel[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]handbag chanel[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com]replica chanel[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com]fashion handbag[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com]fashion handbags[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]handbag[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]handbags[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]louis vuitton[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]louis vuitton handbag[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]louis vuittons[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]louis vuitton bag[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]chanel wallet[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]chanel purse[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]louis vuitton wallet[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]louis vuitton purse[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]fashion louis vuitton[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]handbag louis vuitton[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]handbags louis vuitton[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com]fake watches[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com]fake watch[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]replica wallet[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]replica wallets[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]replica purses[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com]replica purse[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com]fake handbag[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com]fake handbags[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]Burberrys handbags[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]Burberrys handbag[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]COACH wallet[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]Ferragamo handbags[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]Ferragamo handbag[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com….html]Jimmychoo Handbag[/url]
    [url=http://www.fashionhause.com…age=1]Jimmychoo Handbags[/url]

    replica handbag
    replica handbags
    handbags chanel
    handbag chanel
    replica chanel
    fashion handbag
    fashion handbags
    handbag
    handbags
    louis vuitton
    louis vuitton handbag
    louis vuittons
    louis vuitton bag
    chanel wallet
    chanel purse
    louis vuitton wallet
    louis vuitton purse
    fashion louis vuitton
    handbag louis vuitton
    handbags louis vuitton
    fake watches
    fake watch
    replica wallet
    replica wallets
    replica purses
    replica purse
    fake handbag
    fake handbags
    Burberrys handbags
    Burberrys handbag
    COACH wallet
    Ferragamo handbags
    Ferragamo handbag
    Jimmychoo Handbag
    Jimmychoo Handbags

  16. [11][12] My, co umíme zpívat (= nepotřebujeme hudbu reprodukovanou), máme navigátora a stejně nikam netrefíme (= dopravní zpravodajství je nám k ničemu, příp. k vzteku, když slyšíme o koloně, ve které už stojíme) a v nejhorším se můžeme po cestě hádat s manželem, my rádio ani rozhlas nepotřebujeme! 😉

    [20] systémově odměněno 😉

  17. Rádio ČeskoTak jsem dneska přeladil na zde získané doporučení na Rádio Česko a zatím se mi to jeví jako přijatelná náhrada za Radiožurnál

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *