Jak nepodcenit název webu

Nové stránky pro sociálně slabší spoluobčany


Vždycky mě potěší, když za peníze daňových poplatníků vzniknou užitečné weby. Tak třeba nedávno spuštěný web projektu UNIV, jehož stránky by měly sloužit zejména nevyučeným s dlouholetou praxí, kteří mohou na základě zákona o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání dosáhnout částečně odbornosti, aniž by museli absolvovat celý učební obor. Co na tom, že pochopit obsah webu (o názvu nemluvě) může činit problémy i lidem s akademickým titulem.

To mnohem srozumitelnější obsah i název nabízí před pár dny spuštěný web Brownfieldy.cz. Agentura CzechInvest na něm nabízí seznam opuštěných průmyslových areálů obsahující podrobné údaje i s fotodokumentací o vybraných lokalitách (tzv. Brownfields). Opravdu báječná pomůcka pro všechny hledače pokladů, kterým nečiní problém cokoli rozebrat a odvézt do sběrných surovin.

Brownfieldy.cz

Web Brownfieldy.cz má navíc snadno zapamatovatelnou adresu. Zvláště pro hlavní cílovou skupinu jeho návštěvníků, tzv. Hnědočechy.

10 thoughts on “Jak nepodcenit název webu

  1. Opravdu si myslíte, že existence stránek o brownfieldech podobné existence zajímá? O tom bych se odvážil dist pochybovat.

    A ještě jedno. Nevím, zda věta s „tzv. Hnědočechy“ měla vyznít vtipně, ale mně připadá spíše hloupě rasistická.

  2. Kdo se vyzná na UNIV-webu, zorientuje se i ve státní správě, a může tedy začít podnikat, neboť má mozkové kapacity na vyplnění všech povinných formulářů!

    FUJ! Jsem si klikla na odkaz „potřebuji potvrzení“ a ti ouředníci tam mají chybu v čárce v souvětí! Normálně čárky přehlížím, páč je to problematika, kterou těžko vysvětlovat, ale ve státní správě jsem citlivější. Už tam nejdu, kdybych uměla točit Sluncem a chybělo mi potvrzení. 😐

  3. ÁLÍB AGIL[1] Ano, fuj, taková hloupá rasistická věta. Nezasloužím si nic jiného, než strávit večer s bandou zfetovanejch NEGRŮ s letlampama.

  4. taky názor…Dík za tip – zajímavej projekt.

    [1] Mám hrozně rád názory odborníků, kteří se v dané oblasti vyznají. Ideální jsou třeba specialisté na povodně ze střeního Nigeru, odborníky na problémy vysokohorské turistiky z holandska a specialisty na pěstování banánů ze švédska.
    PS: a protože tvůj odborný názor vyhrál nevyhlášenou soutěž, získáváš poukaz na měsíční pobyt v Josefově s pravdidelnými večerními výlety na Žižkov do Libně…

  5. :))))na žižkov A do libně…. uf

    [5] teda ty seš číslo (pátej pokus :P). btw – zajímalo by mě, co za „odborníka “ si nechává defaultní přístupový data…

  6. [5], [7] těch firem co má defaulní hesla je více. Onehda jsem koukal na e-shopy a až jsem se divil kolik jich má defaultní heslo. A i tito lidé mají volební práva…

  7. hmm tie Brownfieldy z hladiska podnikatelskeho zameru vidim ako zaujimavy napad.. btw, myslim ze hladaci pokladov by najlepsie vedeli zostavit databazu takychto objektov 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *