Metallica v Edenu

Pekelníci v ráji


Víš, kámo, v Praze je mnoho magických míst. Mají vlastní legendy, vlastní historii. Jedno místo v metropoli se však legendou stalo i bez historie. Nový stadion v Edenu. Jeho síla je nepopsatelná, potenciál nezměřitelný. Před čtrnácti dny jsem stál na jeho ploše a radoval se z titulu Slavie. Včera večer jsem stál na onom magickém místě znovu. Kousek přede mnou rozehrávala svoji show kapela, která dokázala oživit Golema. Šémem z těžkého kovu.

Hele, brácho, nikdy nepochopím, proč jsou vstupenky k stání levnější než k sezení. Vždyť sedět na rockovém koncertě je trest! Je přeci krásné stát, vzepnout ruce k obloze, vztyčit palec, ukazovák a malíček. Jedině tak si připraven nechat si probodnout srdce ostrým kytarovým riffem. Jedině tak ti dunivý zvuk kopáku může způsobit defibrilaci srdce. Rockové srdce přeci nemůže být z kamene, a proto tanči, skákej a křič!

Každé ráno se probouzím s otázkou, zda jsem se měl stát rockovou hvězdou nebo špičkovým sportovcem. Včera večer jsem byl obojím.

19 thoughts on “Metallica v Edenu

  1. Když byl můj syn o trochu menší než je teď, asi tak o půl metru, nutil mě poslouchat všechno co sám poslouchal a nebo nechtěl poslouchat:-) Tehdy jsme si rozebrali Metallicu a Guny, tedy, já si vzala ty Guny a ještě jsem toho nelitovala:-)),byla to vlastně tehdy moje první zásadní vzpoura vůči jeho výběru hudby:-)

  2. prostě klasikaJe krásný číst takové články ke snídani.

    Vole bejku,tak už je z tebe konečně správnej metalák mánička.To bylo pořád…džemsem džemtam,..promiňte paní Hano..Jsem rád, že ses našel….

    Mrzí mě ale, že jsme se nenašli my dva. Už vidim ty skoky z pódia do davu spolu i s mým tátou :-)…a si piš, že v tom kotli by nikdo neuhnul!!!

  3. GTItak to je teda hodně příjemné překvapení:o), asi si Tě budu muset uložit:o))

  4. LacoLaco, závidím Ti! 🙂 Já byla naposled na koncertu Bobbyho Mc Ferrina a to bylo souznění duší! Jóó, hudba…

  5. Neni trochu divný, když vcelku aktivní kapela má v podstatě celý koncert složený jen ze starších písniček? Nesvědčí to o něčem? Nic proti nim, ale viděl jsem je podruhý a ty koncerty byly stejný! 🙁 Přijde mi, že se sami za svou poslední tvorbu stydí (a nedivím se 😀 )

  6. to kuskusJojo…pravdu máš.Živí je totiž ortodoxní máničky, který si rádi zavzpomínaj. Nedokážu si ani představit týnejždra, kterej by byl chycenej až novou metalikou …a jako dneska by jí objevil. Bylo by to asi stejný, jako bys sis chěl dneska založit druhý ejsíky s jejich stylem „namakanejch“ bicích a čekal, že to dotáhneš na stejnou metu jako oni.
    Jenomže o tom koncerty Metaliky prostě nejsou. Buď chceš vidět pořád to samý a proto tam jdeš a nebo seď doma a dívej se na stále nové a nové křehké vztahy 🙂

  7. Tomíkutak ale ono je to podobné u spousty jiných kapel „své doby“, to nakonec vidíš i podle těch vydávaných CD, 90% interpretů vydává své zlaté besty, někdo přihodí jeden, dva nové „fláky“, případně z té původní kapely zůstane už jedn jeden, jako třeba Axel a to už je pak vůbec těžký:-))

  8. 10%No to pak ale nemusím chodit na koncerty, to si je můžu rovnou pustit doma, přiložit subwoofer na prsa a při zavřených očích vzpomínat jaký to poprvý bylo hezký… Ještě že mí druzí oblíbenci jsou z těch deseti procent a poslouchat se dá každá jejich deska…a to prosím účinkují asi tak stejně dlouho jako tihle klauni. Holt někdo umí a někdo jen dobře vypadá 😀

  9. to MOD.Máš pravdu MOD., ale já si přeci neztěžuju 🙂 Jsem za to rád,že je to právě takové jaké to napsal Kuskus…ten se divil,že je to pořád to samý…

    PS:jsem přetaženej..tak to ber s nadhledem 🙂

  10. kuskuseMáš fakt geniální postřehy. Naše Nikča(3 roky) by to neřekla líp. Prosím, ještě se trochu rozepiš a vysvětli, jak to s tou muzikou chodí…a tak 🙂

  11. starý, dobrý…Metlu jsem poznal, když mi známej přivez z jugošky maxisingl Jump in the fire. V době, kdy u nás měli nejtvrdší brnkači od strany utrum, to bylo jak pořádnej tatarák. Syrový, ostrý a božský. A pak se to rozjelo – co album to pecka. Absolutní vrchol podle mě nastal v roce 86, kdy přišli vládci loutek…
    V mém soukromém žebříčku nejlepší metalové album všech dob – doteď si v autě pouštím na pohodu Orion, a na magistrálu Battery :-D.
    Další dvě alba se mi nejdřím zdály jak nahraný po mejdanu s Bon Jovi, ale ve srovnání s tím co přišlo potom to bylo pořád OK.

    Takže se nedivím, že hrajou starý fláky protože si nevzpomínám ani na jednu skladbu v angeru nebo SM, která by mě zaujala. Zkrátka – ty starý fláky jsou to nejlepší, co může metla nabídnout. Závidím, laco…

    PS: znáte druhy metalu? ;-P
    http://kecy.roumen.cz…_metalu.jpg

  12. Moc rád, ale dneska už mě naši zahánějí do postýlky, prej dokud mi nebudou aspoň tři roky, tak nesmím bejt vzhůru dýl než do jedenácti 🙂 Papa

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *