Plnou parou back

Laco jede lodí, tou lodí výletní


Projíždíme náměstím ve Frymburku a míříme ke kostelu, kde necháváme auto a jdeme k přívozu. Nalodění tří aut, šesti cyklistů a dvanácti opěšalých probíhá rychle. My však zůstáváme na břehu, protože naším cílem je výletní loď Vltava kotvící o pár desítek metrů dál. Zdálky plavidlo vypadá moderně, interiér mi však připomněl odborářský výlet vajíčkem na potravinářskou výstavu Ex Plzeň v devětasedmdesátým.

Usedáme ke stolu. Klárka se ptá, zda se loď nemůže potopit. Nejsem zvyklý dětem lhát, a tak po mé odpovědi chce Klárka raději vystoupit. Po nastartování burácivých motorů mám co dělat, aby nezačal plakat i Adam. Fouká vítr a vlny uprostřed lipenské přehrady přivedly zvídavé dítko k dotazu, zda nás nemůže potkat vlna tsunami. Tentokrát má pravdomluvnost přináší vlnu uklidnění do již beztak klidné, téměř ospalé atmosféry.

Loď jede totiž neustále rovně, nepočítáme-li obrátku po 45 minutách. Také okolí se prakticky nemění. Smrčiny nalevo, smrčiny napravo. Jediné vzrušení devadesátiminutového kolíbání za 610 Kč rodinného jízdného tak přináší možnost vstupu na kapitánský můstek.

Výletní loď Lipno

5 thoughts on “Plnou parou back

  1. Lacotak příští rok do Polska, tam Ti poklid bezesporu naruší, že přívoz celé dny nejede, takže musíš buď objet například Odru a nebo sehnat převozníka s vesly. Kolo za úplatu převeze, autem si nejsem úplně jista:-))

  2. Měli jste jet tím přívozem – sice to trvá jen chvilku, ale to dobrodrůžo! My jsme se nechali převézt na druhou stranu tím posledním a pak jsme pracně objížděli Lipno cestou necestou, chvilkama dokonce i po turistických cestách 🙂

  3. Ten text mi připomněl rodinný výlet lodí po Lipně, který jsme podstoupili před rokem. Výborný zážitek – ty vole kdyby ses mě zeptal tak ti to doporučím :-))

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *