LACO jako živý štít

Zlu je nutno čelit. Ale jinak.


Je středa dopoledne, něco po jedenácté. Jedu zpátky do Chomutova. Ze směru od Litvínova vjíždím na hlavní silnici I/13. Čtyřproud. Ve chvíli, kdy se ručička tachometru blíží k devadesátce, spatřím u krajnice ve směru na Most policejní Octavii. Tempomat udržuje povolenou rychlost. Telefonuji. S handsfree. Po zhruba půl kilometru dojíždím policejní hlídku u krajnice v mém směru. Dávají mi pokyn, abych zastavil.

Policista ovšem nemá v pravé ruce plácačku a levou rukou mi nenaznačuje, abych zajel ke kraji. Stojí uprostřed mého pruhu a pravou rukou mi dává znamení, abych zastavil. Ve svém pruhu. To samé provádí druhý policista ve vedlejším pruhu. „Stůjte! Dokud nedáme pokyn, nejezděte!“ sdělují policisté a rychle se vydávají stejným způsobem zastavovat auta za námi.

Ve zpětném zrcátku sleduji, že už takhle ve dvou pruzích stojí za sebou tři dvojice aut. V tom se blíží sedmé auto. Rychle jedoucí modrá Honda. Policisté jejího řidiče zastavují standardním způsobem a auto brzdí u krajnice, těsně za autem ve třetí řadě. Uniformovaní muži na nás zezadu volají, ať jedeme. Výborně! Pirát silnic neprojel, zabránili jsme mu v tom svými auty.

O pár hodin později, v půl osmé večer, jedu Palackého ulicí v Chomutově. U bývalé pošty vidím srocení asi pěti policejních aut se zapnutými majáčky. Velká část hlavní chomutovské ulice je ohraničena policejní páskou, několik desítek stojících čumilů naživo a ve vysokém rozlišení sleduje novácké Televizní noviny.

Zlončinci se do cesty právě postavil další lidský štít. Tentokrát to ovšem bohužel skončilo tragicky. Při přestřelce dnes večer v centru Chomutova zemřel policista.

9 thoughts on “LACO jako živý štít

  1. to PKTobě to přijde vtipné? Ten policista byl mladý, čekal rodinu, možná to mohla být šťastná rodina(kde by manžel nepodváděl manželku, když s ní má malé děti)…..Stále Ti to přijde vtipné? Mně ne…Zkus se někdy vcítit do pocitů ostatních lidí…

  2. KOBRA_11… sem ti říkal, aby sis občas pustil kobru_11 // kluci z PČR se učí rychle (buď rád, že ti nesebrali káru).

  3. dočkej času…Pár dní a to co píšeš je minulostí.

    Až příště příslušníci zahlédnou nějakého rádobyzávodníka v japonské popelnici, nadstrážmistr Vaňousek nasedne do rychlého Pasátu (v metle), hodí na střechu fňuknu a lehce (asr) podhrábne přední kola (17″, elektrony) a během chvíle (palubní počítač) toho zloducha doženou a ani se při tom nezpotěj (automatická duální klimatizace). Zablikaj na něj (xenony) a když to frikulín nevzdá, Vaňousek se jen na sedačce zavrtí (kožené čalounění) a šlápne na pedál (kov, paket sport), šikmoočku předjede a řízeným smykem (hasákem vypnuté ABS) ji zastaví.

    Od příště už žádně lidské štíty. Příště… už budou sloužit lidové vozy…

  4. BOŽSKÁ KOBRA I/13[2] ADRI, PK není zlý. Jen jeho duši věčného humoristy není nic svaté.

    [3] Ano, LANGU, Semir byl opravdu zklamaný, když viděl, že se na nás řítí mrňavá Honda a ne cisterna s tekutým dusíkem připravená k letu plavmo napříč všemi čtyřmi pruhy.

    [4] Hezky napsáno, PETŘE, PALEC NAHORU! Připomněl si mi den starou informaci, že prý již proběhlo VŘ na policejní vozy. Nečtu, nevím, musím dohledat.

    [5] Díky JIROUŠKO, žes mě nepřímo označila za BOHA.

  5. moc pěkné!!!Petře chválím!!! Navíc jsem rád, že si toho konečně někdo všiml. Jinak v tom článku, co jsi dal odkaz, si dovoluji upozornit, že je velmi hrubá chyba (pakliže všechny jiné informace byly pradivé). V konkurzu bylo BMW 335xi…a ne jenom 330xi…a to je kurva rozdíl!!! Si jen spočítej co je víc…motor bez nebo se dvěma turbomíchačkama?¨

    Jsme zasranej lehce skorumpovatelnej národ a ještě k tomu máme rádi kovbojky. Vsadil bych boty, že víc než půlka policajtů by dala život za to, aby mohli lítat přes dvě kila legálně. Joóóó ale může jich jen hrstka. Ten zbytek nasraných si potom bude vylejvat vztak na ty, co překročili rychlost v obci o 5km/hod.

    Ten titulek pak klidně mohl znít… Floksvágen prasat:sice nejdražší ale za to nejvíc na hovno.

  6. Bharath Paper Conversions manufacturers and exporters of high quality paper cones, paper tubes, paper cores, edge protectors, composite cans, conical bolt boxes, mailing tubes, construction cones, waxed paper cones.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *