Palec dolů pro Tomáše Baldýnského

Na Nově, zdá se, nemůže vzniknout dobrý sitcom


Mám rád humor Tomáše Baldýnského. Pamatuji jeho skvělý mystifikační Baldachýn na starých Novinkách, provokativní Kompost.cz, kterému nebylo nikdy nic svaté nebo břitké filmové recenze v Odvážných palcích na Radiu 1. Proto jsem si našel čas a shlédnul první díl sitcomu Comeback, kde Baldýnský figuruje na pozici kreativního producenta a je hlavním z autorů scénáře.

Přiznávám, vydržel jsem jen prvních patnáct minut. Bohužel jsem tak přišel o humor, který byl až ve druhé polovině epizody. Soudě tedy alespoň dle oslavných komentářů diváků na webu TV Nova, kde můžete jednotlivé díly nového sitcomu po(s)tupně shlédnout.

Vzápětí po otřesném zážitku ze sledování Comebacku jsem si pustil první díl druhé série sitcomu britské televize BBC IT Crowd. Takhle skvěle jsem se už dlouho nepobavil. Je až neuvěřitelné, jak vkusně si lze udělat legraci z homosexuálů a invalidů (nejlépe z homosexuálních invalidů). Jsem si jist, že přesně tak by to uměl i Baldýnský. Kdyby ovšem netvořil sitcom pro Nováky.

12 thoughts on “Palec dolů pro Tomáše Baldýnského

  1. Comeback neznám a zdá se, že o nic nepřicházím. IT crowd .. to bylo v tom divadle? To jsem asi deset minut plakala smíchem… 🙂

  2. ComebackUvidime, kam se to rozjede, par svetlych momentu tam ale preci jenom bylo. Bohuzel cele je to mozna tim, ze herci u nas neumi sitcomy hrat…

    [1]Ano, to bylo v tom divadle. 😉

  3. Nemohu souhlasitNemohu souhlasit se subjektivním názorem autora tohoto článku. První díl jsem postupně shlédl a opravdu ne potupně. Není to nic světoborného, ale je to docela v klidu. A rozhodně to není průser.

  4. zklamáníTaky jsem se na to díval jen kvůli baldýnskýmu – a odešel jsem po prvních 10ti minutách. Asi nejvíc mě naštval úvod – trapný pokus o zahrání starýho vtipu. Pokud si vzpomínám, tak tohle v palcích kritizovali na „kameňákovi“. A tam byly některý vtipy zahraný o dvě třídy líp.

    Pevně doufám, že důvodem tohohle průšvihu je jen to, tomáš „byl mladý a potřeboval peníze“.
    A na sénáři se podílel jen zčásti…

    Ehm – a dejdar je stejně věrohodnej metalista asi jako já baleťák… brrr

  5. No vidiš, a mně se to zrovna líbilo. Druhej díl o třídu víc než ten první.

    Hlavně mi ale neříkej, že by vážně mohl být někdo tak naivní a mohl čekat, že Nova natočí jako svůj první sitcom něco brutálně sarkastického a kompostově syrového? Anebo že by dokonce chtěl srovnávat zahraniční sitcomy 2. a 3. generace, které si tam trénovali 50 let (zatímco my se ještě musíme naučit dělat tu 1. generaci), a které mají rozpečet na jednu epizodu větší než celá Nova na čtvrtletí…

    BTW, Dejdar je VÝBORNEJ!

  6. Zlepsuje se toMusim souhlasit s Pixy. Po tom silenem prvnim dilu jsem nemel v planu se koukat na dalsi, ale nahodou jsem to preklapnul a videl to tak od pulky do konce. A kupodivu jsem se u toho celkem bavil 😉 Sice nevim jestli to je tim ze se zlepsili nebo ze uz jsem si na to zvykl, ale fakt to celkem slo…

  7. NAIVNÍ ČTENÁŘ[6] První díl byl opravdu otřesný (alespoň to, co jsem z něho viděl). Pozastavoval jsem se v článku nad tím, že Tomáš Baldýnský stojí za něčím tak trapným. A nemyslím, Pixy, že by na vině byl nedostatek financí.

    Ale na druhý díl se tedy podívám.

  8. [8] Jelikož do toho malinko vidím, můžu potvrdit, že pěnězotok je jádrem všeho. Přinejmenším v tom, že jestliže těch 10 scénáristů je schopno dát dohromady poměrně sračkovitý scénář a za týden ho uvést přes deset pracovních verzí do poměrně obstojné formy, tak dvojnásobek lidí nebo dvojnásobek času by výsledek zlepšil, možná i exponenciálně. Ověřeno. A finanční limity v produkci může vidět každý pouhým okem.

  9. ZMÝLENÁ PLATÍ[9] Dobře, Pixy, připouštím, že finance hrají svoji roli. A mimochodem, včera jsem shlédl druhý díl a musím přiznat, že ZLEPŠENÍ tam je.

  10. není to špatnéTaké jsem viděla dva díly a zatím to nezavrhuji. Je to u zrodu a chybičky to určitě má, ale základ je dobrej. Budu se dívat dál.
    IT Crowd jsou pěkný, jako všechno co je od BBC.

  11. není to špatné je to superJe to to nejlepší co momentálně na Nově vysílajía díl od dílu se to zlepšuje,těším se na každý nový díl a po skončení na dobrou noc si vyberu vždycky 1-3 z archivu.Pak teprve jdu spokojeně spát.Dříve jsem si pouštěl na PC Červenýho trpaslíka dnes Comeback.Hubu od ucha k uchu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *