Zatracená ochrana proti kopírování CD

Je to kontraproduktivní!Vzpomínám si, jak jsem si předloni koupil CD Tune Da Radio od Support Lesbiens a s hrůzou zjistil, že mi ho CD přehrávač v autě odmítá přehrát. Volal jsem tehdy kvůli tomu do vydavatelství Sony Music, které mělo na svědomí „ochranu proti kopírování“, kvůli které jsem si v autě CD neposlechl.

Omlouvali se mi, že CD testovali na mnoha desítkách přehrávačů, ale na autorádio Škoda CD Symphony zapomněli. Potíž je v tom, že rádio za necelých 15.000 Kč má prý totiž z „úsporných“ důvodů CD-ROM mechaniku, a tak se audiostopa na CD nespustí (audiofilové odpustí, pokud jsem se vyjádřil nepřesně).

Od té doby si dávám pozor na koupi CD označených většinou sloganem Kopírování zabíjí hudbu. V autě si je totiž nepřehraji. Aktuálně tak o jeden nosič méně prodá skupina Kryštof, jejíž CD Mikrokosmos podle upozornění nelze přehrát na PC a některých DVD přehrávačích.

Mimochodem, nevíte zda podobnou ochranu nemá CD Manual od skupiny Umakart? A vyšla už vůbec tahle deska frontmana Priessnitz? Na Vltavě již tři týdny tvrdí, že zboží je dostupné do tří týdnů.

4 thoughts on “Zatracená ochrana proti kopírování CD

  1. SLDíky Bobe, už jsem se jich nasytil. Jen doufám, že nový Supporti co vyjdou za pár týdnů vyrazí jako správní muži "bez ochrany".

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *